|
|
|||||||
| Kwestie różne, ale podróżne. Jak nic z powyższego o podróżowaniu Ci nie pasuje, pisz tutaj... |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
|
|
|
#1 |
![]() |
https://www.tridge.com/market-overview/fresh-potato/DE
pobaw się. A w międzyczasie koledze możesz wyłożyć jak się zachowują ceny na rynku, na którym mamy do czynienia z nadpodażą. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Gość
Online: 0
|
Nie. Nie "pobaw" się, tylko opublikuj dane. Już raz Ciebie zlapałem na manipulacji. Byłeś proszony przeze mnie w podobny sposób. Co wyszło?
Raportowałeś do administracji, bo dostałeś gaśnicą Brauna. I to jeszcze z jego dedykacją. W międzyczasie my możemy posłuchać Gwiazdowskiego. |
|
|
|
#3 | |
![]() |
Cytat:
A braków w czytaniu ze zrozumieniem nie przerzucaj na manipulacje. I już na całkowitym marginesie, jak na prawdziwą patoprawicę przystało sarkazm też ciężko wchodzi. |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Gość
|
Nie mam zamiaru wracać więcej (tutaj) do Twojej manipulacji, w stylu ajatollacha upadłego. Zostałeś złapany jak ajatollach upadły na wierszu, którego nie był autorem ale szedł w zaparte jak Ty.
Czytanie ze zrozumieniem to moja szczególnie cenna przypadłość. W tym wątku jednakowoż wolę się skupić na tej formie edukacji, która umożliwi moim wnukom czytanie manipulacji i bronić się przed nimi. Liczby...? Lubisz się nimi bawić? Świetnie. Pan Inżynier od dekady przedstawia trendy a te się sprawdzają, co do joty niemal. Przegrywa na innym polu. Ty jesteś idealnym przykładem z bajki Jeans że La Fontaine. Jak wiesz, którą mam na myśli, to możesz się przyznać. Jak nie wiesz, to się czegoś nauczysz przy kopaniu z eterem, celem pozyskania info. |
|
|
|
#5 |
|
Gość
|
Ale... przeżyjmy to jeszcze raz. To. Naprawdę warto.
To naprawdę wzruszające... W sensie ta przepowiednia Donalda. To już lepiej jechać było do Delf, ktoś napisze. Kogo tam nie widzieli... Aleksander Wielki też. Dopiero potem zapowiadał. Nasz Donald wyrwał się i do Delf nie dotarł. Zatrzymał się w Berlinie. Naprawdę się wzruszam, jak teraz Donalda słucham. W chwili, kiedy Donald brak władzę, ten poprzedni formułował na kolanie jakiś rząd ekspertów. Teraz stał się płucem. Oni się tam szarpali a ja z pomocą Prawdziwego Człowieka spłaciliśmy wieloletnie zadłużenie w zakladzie ubezpieczeń niespołecznych. 2 kwietnia spłaciliśmy że Strażnikiem Domowym Prawdziwego Człowieka. W sumie kilka milionów złotych nas te 25 lat walki kosztowało. 1/3 życia do kotła z powodu mojej głupoty. Dla Prawdziwego Człowieka mamy w prezencie metalowego kota. Panom premierom pokazuję środkowy palec. Otyłe na dzisiaj mojej retoryki. |
|
|
|
#6 |
|
Gość
|
Na mecie jeszcze coś z portalu koleżanki wrzucę.
Dodam tylko, że serducho mi mocniej zaczęło bić jak pan Donald zaczął się w przepowiedniach wyżej, rozkręcać od 14 minuty. Wracając do koleżanki. Podczas wizyty prezydenta Francji, Emmanuela Macrona, premier Donald Tusk, oprowadzając gościa po mieście, nazwał Gdańsk "Danzigiem". Nie robimy z tego wielkiej afery, ale trudno nie zauważyć, że było to, co najmniej niefortunne. Być może była to klasyczna freudowska pomyłka, a może premier w sposób zupełnie naturalny używa tej nazwy. Biblioteka PAN w Gdańsku, w zeszłym roku organizowała wystawę pod wymownym tytułem âGdańsk, nie Danzigâ. Najwyraźniej ekspozycja trwała zbyt krótko, zakończyła się 8 maja 2025 roku. Co ciekawe, prezydent Macron po zakończeniu wizyty w Gdańsku miał wysłać wiadomość o treści: "Im in love with Gdańsk" poprawnie zapisując nazwę naszego miasta po polsku. Wczoraj przypomnieliśmy również wizytę z 1967 roku. Ówczesny prezydent Francji, Charles de Gaulle, stojąc przed Dwór Artusa, zakończył swoją wizytę słowami, które wywołały euforię wśród zgromadzonych tłumów: "Niech żyje Gdańsk! Niech żyje Polska!" |
|
|
|
#7 | |
![]() |
Oj tam, rudy czy kurdupel z całym tym po/pisem to fajni bajkoopowiadacze ale najlepsze jest, że maja rzeszę wielbicieli od tylu lat robiąc z nich totalnych idiotów i co gorsze ci totalni nie tracą wiary ,że obiecana ziemia ukarze się na horyzoncie
![]() A to o tym pisałeś Cytat:
Ostatnio edytowane przez Melon : 21.04.2026 o 21:46 |
|
|
|
|