|
|
|||||||
| Kwestie różne, ale podróżne. Jak nic z powyższego o podróżowaniu Ci nie pasuje, pisz tutaj... |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
|
|
|
#1 |
|
Elwood
![]() Zarejestrowany: Apr 2025
Miasto: Przystanek Oliwa
Motocykl: Wrublin
Online: 1 tydzień 6 dni 17 godz 43 min 29 s
|
Ooo, potraktowali Ciebie ulgowo. Normalnie 500.
Co za ładny, spokojny obrazek. Dodam, że ja śmigając wzdłuż granicy kiedyś, zawsze zgłaszałem to SG. Nauczyłem się tego na Biesowisku wiele lat temu i dlatego tak ładnie wypadło to w 2011-tym bodaj. Utrzymywaliśmy świetne relacje z SG Wetlina. Bardzo się cieszę. Wolę zostać niezależnym. Powtarzalnym niezależnym. Czasami ością w dupie. Nie ma lekko. Podoba mi się ten z Django w obrazku. Będzie musiał się z tym obrazkiem na długo zaprzyjaźnić. Mam plan. Elwood nigdzie nie będzie odchodził, choć to kusząca wersja potencjalnych wydarzeń. ![]() To jego miejsce. ![]() To laurka dla dziadka Darka. Ten w hełmie, to ten dziadek, który wie wszystko. Zakuty w wiedzę łeb. To pisze/mówi dziecko, które dobrze wie w czym dziadek jest "słaby". Ważniejszy jest ten drugi - co wszystko wie. Kacprowi, jak "nie idzie" coś, to mówi: nie lubię dziadka. A jak nam coś wychodzi, to dodaje: kocham cie dziadku! Byc kochanym... Coś wspaniałego. To jest ta "niespodziewana" zmiana. Piętno wieloletniego stresu, nieustającego rozliczania się ze swoich błędów... Obecnie siedzę w kanale. Kanał ma 825m, 1765mb kątownika do zabezpieczenia antykorozyjnego. Zdjęcie zabudowy (łącznie 3520 ceowników o wadzie 20kg jeden) wstępne czyszczenie (skrobanie) do określonej klasy czystości, przeszliwowanie, odkurzenie, mycie, trzykrotne malowanie, oklejenie taśmą. 80% pracy za mną. Dzisiaj musimy skończyć malowanie. Symboliczne wyjście z tego kanału, będzie zasadniczo zamknięciem długoletniej walki z wyjściem finansowego dołka. Czeka mnie jeszcze klatka schodowa, to bęzie pierwszy od 25 lat - marsz "w górę". To pisze wam "Grzegorz Braun" tego forum.
|
|
|
#2 |
|
Elwood
|
Holenderski poseł Dirk Gotink z Komisji kontroli budżetowej uzyskał dostęp do księgowości Komisji Europejskiej. I się zagotował.
Gotink mówił o systemie „fantomowego lobbingu podważającego zaufanie do instytucji europejskich”. I dodawał, że "urzędnicy europejscy pracowali na bazie kampanii perswazyjnych, które sami sfinansowali". I co? I nic. Może ktoś słyszał o ciągu dalszym tej historii, mnie takie info ominęły. Liliana Sonik. Tymczasem staruchy (takie jak ja) wstawajcie z krzeseł. Ja nie wstaję na razie. Wczoraj zwiedziłem kanał z innej perspektywy. Gasząc światło na hali kończąc pracę, nagle znalazłem się 1,20m niżej, w eleganckim wykroku. 10 dni pracy min stop i na finał taki brak koncentracji. Tak Elwood... Jednak musisz. Czasami potrzebny jest bodziec/sygnał dający przyspieszenie.
|
|
|
#3 |
|
Elwood
|
23.
Nie cieszy mnie wynik absolutnie. Z niższego fotela niż krzesła ale nie cieszy. Zapalenie krtani ustąpiło, zastąpiło stłuczone kolano, goleń i podbicie stawu skokowego oraz spuchnięty palec... wskazujący lewej ręki. Uniemożliwia poprawny chwyt Barre. Czy ja narzekam? Nie. Ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć.
|
|
|
#4 |
|
Elwood
|
Banalne ćwiczenie.
W tv film sensacyjny. Reklama, to "wstaję". Wynik 20. 20 lat temu na siłowni rozgrzewałem się z gryfem = 20 przysiadów. Potem 8 przysiadów z obciążeniem 50kg i dalej progresja... Od jutra "wstawanie" do upadku mięśniowego w trzech seriach. Jedzie do mnie ławeczka od Dzieja. Wracam do pompek, drążka i brzucha. Bez względu na to, ile czasu spędzę w robocie.
|
|
|
#5 | |
|
Elwood
|
Cytat:
Nie sprawdzałem ale mamy już chyba najdroższą energię na globusie unijnym. 55 lat temu w trzeciej klasie szkoły podstawowej rozwiązywałem układ równań z dwiema niewiadomymi. Nie tylko ja... To był program algebry powszechnie obowiązujący. To znaczy, że dziecko w czwartej klasie 55 lat temu mogło lepiej czytać rachunek za prąd niż nie jeden współczesny - dorosły. Medycyna. Tworzymy instrukcję obsługi regulującej "życie jednostki". Jednostką możesz być ty lub jakimś organizm społeczny np. szpital. Nie postępujesz zgodnie z instrukcją - łamiesz prawo, jesteś karany. To jest znakomity biznes, który tworzy wynaturzenia lokalnie jak np. apteki, w których możesz się zaszczepić. Nie chodzi o to, że szczepienie (tu na grypę) jest psu na budę (bo jest). Chodzi o procedurę. Ta z czasem ma szansę rozrosnąć się z lokalnego, do powszechnego i naturalnie obowiązkowego procesu. Komu z tym po drodze? Gdzie jest profilaktyka? Wchodzisz do Lidla i szukasz sekcji ze zdrową żywnością. Lidl dba o ciebie jak może. Prawda? Ale... pozostaje jedno proste pytanie: co z pozostałą żywnością? Ta w "sekcji eko" jest zdrowa a pozostała? To jest dopiero dysonans poznawczy. Takie "zagadki" omawiam z Marysią. Skoro sklep sprzedaje zdrową i niezdrową, to... Za chwilę druga kawa, fotel i...
|
|
|
|
#6 |
|
Elwood
|
Leci kawa druga. Już po przysiadach.
Jeszcze rozciąganie (to dłuższy proces niż moje męskie golenie), szycie roboczych portek, co mi się porwały z lotem do kanału i dalej w kanał. Dzisiaj będzie już wkładanie ceowników a to jak przerzucanie worków z cementem w porcie. Ruch to życie. To już nie tylko zdrowie, jak mawiał nieodżałowany redaktor Hopfer. Przede mną ponad 3500 ceowników x 20kg do zakrycia kanałów. To daje 70T. mam na to 20h. 3,5T na godzinę. Nie ma lekko... ![]() ![]() ![]()
|