![]() |
|
Ciuch Afrykańczyka spodnie, kurtki, rękawiczki, kombinezony, bluzy enduro, itd. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#5 |
![]() Zarejestrowany: Jan 2017
Miasto: Warszawa
Motocykl: Tenere 700
![]() Online: 1 miesiąc 1 tydzień 2 dni 21 godz 11 min 21 s
|
![]()
Jeśli chodzi o off, zgadzam się z tym, co powiedzieli koledzy wyżej.
Natomiast jeśli pod pojęciem szwenduro rozumiesz jazdę polnymi/leśnymi drogami, mnie lepiej sprawdzają się spodnie OTB. Moje spostrzeżenia co do spodni OTB: - jak błoto chlapnie, masz je tylko na dolnej części buta (mniej czyszczenia), z nogawki po wyschnięciu łatwiej otrzepać, - przez 10.000km nie rozdarłem gałęzią, bo... w tym stylu jazdy nie przeciskam się po krzakach, - ochraniają motocykl przed rysowaniem twardymi butami, gdy trzymasz nogami (ale przetarłem nogawkę w części, gdzie nie ma skóry), - co do zasady są cieplejsze od ITB, częściej mają membrany i podpinki, - z reguły mają kieszenie na włożenie ochraniaczy, co w ITB jest rzadkością. Z drugiej strony w niektórych OTB może być problem ze zmieszczeniem ortez czy przypinanych na paskach/rzepach ochraniaczy z zawiasem, - przy przejazdach przez brody mniejsza szansa, że woda chlapiąc naleje się od góry (nogawki spina się na rzepy i ładnie przylegają do buta), - kosztują więcej niż ITB, - łatwiej i szybciej się przebierasz na trasie, bo odpada kwestia ułożenia spodni w bucie, by nie uciskały (choć to może być kwestia odpowiedniej techniki), - na upały raczej tylko ITB. |
![]() |
![]() |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
"MoToGascar 2016" - motocyklem przez Madagaskar" | Sub | Trochę dalej | 50 | 09.08.2016 13:20 |
"Oranżada"dla przyszłego "zdrajcy". | MOTOMYSZA | Wszystko dla Afrykańczyka | 7 | 29.10.2012 19:21 |