Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Warsztat XRV 650 / XRV 750 > Uklad paliwowy i wydechowy

Uklad paliwowy i wydechowy Montaż i demontaż baku, kraników , gaźników, , tłumiki , filtry powietrza i paliwa, linki, pompy paliwa elektryczne i podcisnieniowe, ustawienia gaźnika, poprowadzenie przewodów.

Narzędzia wątku Wygląd
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 06.08.2021, 21:29   #10
Mallory

Mallory's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Miasto: Poznan
Motocykl: RD04
Przebieg: kto wie
Mallory jest na dystyngowanej drodze
Online: 4 miesiące 1 tydzień 3 dni 2 godz 52 min 58 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał Klima Zobacz post
Strzelanie na pół gazie - ogarnięte - pilot jet był przetkany co przeoczyłem przy pierwszym rozbieraniu gaźnika - pierwsze odpalenie po przeczyszczeniu i moje uszy usłyszały piękną pracę silnika ;D. Zaworki iglicowe też wymienione - gniazda delikatnie przeczyściłem i mam nadzieję, że będzie ok
jak nie cieknie będzie OK.

Cytat:
Pierwsza przejażdżka i znów strzelanko - tym razem przy hamowaniu silnikiem/kompletnym odpuszczeniem gazu (wrócił do stanu poprzedniego ale trochę więcej strzela) - czyli temat wielokrotnie wertowany na tym forum.

Teraz przede mną synchro gaźników (na jałowym obroty nie są równe) - - PYTANIE? - jakie macie patenty aby dostać się do tej śrubki od synchro ;/ ?
w RD07 to jest masakra - w odróżnieniu do RD04.
http://150.254.222.97/wikiafri/index.php/Synchronizacja_ga%C5%BAnik%C3%B3w

Ulubiony cytat z Afripedi: W RD07 śruba jest dostępna od spodu (kolo kciuka) i wymaga krótkiego krzyżaka, wałka giętkiego albo odrobinę zdolności proktologiczno-laryngologicznych (coś jak operowanie migdałków przed odbyt).

Cytat:
Kolejne pytanie dotyczące składu mieszkanki - Hayens mówi o 2.5 obrotu - tylko teraz pytanko czy na obu cylindrach musi być tak samo
Chodzi mi o to, że oba cylindry pracują w trochę innych warunkach (przedni ma więcej chłodzenia) - czyli pewnie ma to wpływ na ustalanie różnych wartości mieszkanki z tylu i z przodu ? (czy jest jakaś tendencja ze na tylnym zawsze trochę mniej lub więcej obr. ?)

2,5 obrotu na obu w RD07 (bez A). Jest jeszcze metoda na słuch i obserwację podnoszenia się obrotów, ale to trzeba mieć skilla - raz widziałem takiego co podobno ma w tym silla, ale i tak mu się nie udało.

Możesz zadzwonić - chętnie gadam o starych Afrykach:)) ...

Ostatnio edytowane przez Mallory : 06.08.2021 o 22:37
Mallory jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem

Tags
strzelanie , tłumik

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania