Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Warsztat XRV 650 / XRV 750 > Uklad paliwowy i wydechowy

Uklad paliwowy i wydechowy Montaż i demontaż baku, kraników , gaźników, , tłumiki , filtry powietrza i paliwa, linki, pompy paliwa elektryczne i podcisnieniowe, ustawienia gaźnika, poprowadzenie przewodów.

Narzędzia wątku Wygląd
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 28.07.2021, 19:43   #6
Klima

Miasto: Wrocław/Londyn
Motocykl: RD07
Przebieg: Posiada
Galeria: Zdjęcia
Klima jest na dystyngowanej drodze
Online: 15 godz 21 min 57 s
Domyślnie

Cześć. Dziękuję wszystkim za odp. Jak tylko wrócę do Wro to zabieram się za synchronizacje gaźników (mam wakuometry). Teraz pokleję airboxa silikonem i postaram się trochę zubożyć mieszankę na tylnym cylindrze - tam gdzie świece była lekko przykopcona

?rozumiem, że aktualną świecę mogę przetrzeć szczotką drucianą i sprawdzić ją za jakieś 300 km ?

Cytat:
Pierwsze wymień dysze wolnych obrotów na prawidłowe, trochę za małe dysze i przelotowy tłumik i już masz strzelanie w wydech.
@KORNIK
Dysze wolnych obrotów są chyba ok - tzn. rozmiar ich jest ok, główne dysze mają mniejszy rozmiar niż księga dżungli mówi (czyt. Hayens)
Co do wymiany dysz głównych - czy wymieniać na te 118 i 120
I po ich wymianie będę musiał wyregulować skład mieszkanki od nowa - czy ktoś we Wro ma "to urządzenie" do sprawdzania składu mieszkanki i by pomógł w tym

Cytat:
Za dużo namotane przelot, K&N i inne niewiadome, żeby to łatwo zdiagnozować a jak pewnie czytałeś jest to bardzo uciążliwo problem i trudny do znalezienia. Wymaga czasu i testów bo może być wiele przyczyn.

Odniosę się do tego zdjęcia gdzie widać, że laciało palowo po cylindrze - to nie jest objaw krućców nieszczelnych, ale zaworka iglicowego - typowy zaciek brązowy gdy cieknie zaworek - i już masz jedną usterkę znalezioną.
@Mallory - Dziękuję za cenna rade Co do zaworka to wystarczy tylko go wymienić czy razem z gniazdem ? (nowy zaworek na szczęście mam - gniazda nie mam). Gniazdo jest mocno wciśnięte czy spokojnie jakimiś szczypcami (owinięte izolacją aby nie uszkodzić gniazda) je wyciągnę ?

Bez muzyki ciężej idzie

Tags
strzelanie , tłumik

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania