Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Główny dział > Wszystko dla Afrykańczyka > Buty

Narzędzia wątku Wygląd
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 12.10.2020, 11:11   #11
Dymkaaa

Dymkaaa's Avatar

Motocykl: XR650R & XR400 & WR300
Dymkaaa jest na dystyngowanej drodze
Online: 4 tygodni 1 dzień 20 godz 4 min 57 s
Domyślnie

Mam Black eagle safety oraz eagle athletic 2.0. Może to kwestia drugich gatunków ale nie polecam.
Wytrzymałościowo jest naprawdę średnio, jedne mają membranę drugie nie, te bez jeszcze w miarę oddychaja, te drugie porażka. Nie wiem skąd bierze się fenomen tych butów tak naprawdę bo miałem sporo par typu GICB od belleville czy danner i te haixy w ogóle są bez startu.
W suchy teren oryginalne(kontraktowe)jungle boots deserty te z otworami z siatka, można w nich biegnac po schodach z bieszczad, są mega lekkie, wygodne,szybko schną i mają bardzo dobrą wentylację. A z membraną to gicb, belleville, matterhorn, Rocky, buty które bez pastowania wytrzymują kilkuletnie ciężkie użytkowanie(praca fizyczna, enduro). Aktualnie użytkuje model 1949, piękny, dość ciepły więc zalecam jesien-wiosna, są dodatkowe wkłady na zimę. Wada vibramów jest ich przyczepność w zimie.
Po czasie (xlat)możliwe problemy z odklejająca się podeszwa w przypadku gicb ale to nie jest coś czego nie da się naprawić.
Dymkaaa jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania