Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Podróże. Całkiem małe, średnie i duże. > Umawianie i propozycje wyjazdów

Umawianie i propozycje wyjazdów Masz już plan? Nie masz? A może szukasz kompana w podróży? Brak Ci koncepcji na długi weekend, wakacje? Szukasz plecaczka? Nikt nie chce jechać na Elefanta? Tu szukaj bratniej duszy...

Narzędzia wątku Wygląd
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 21.04.2020, 14:11   #7
pattryk

pattryk's Avatar

Miasto: RZE
Motocykl: kiedyś było
pattryk jest na dystyngowanej drodze
Online: 3 tygodni 1 dzień 12 godz 37 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał Ciaman Zobacz post
Przygraniczny odcinek trasy - mowa tutaj o rejonie bodajże Siemianiówki? Czy na okolicy Hrebennego też trzeba uważać? Jestem bananowym dzieckiem Schengen i mimo że do Czech mam kilkanaście kilometrów a do Niemiec 30km, to nawet nie wiem jakie są reguły strefy przygranicznej, czas się dowiedzieć Ogólnie nie mam żadnej napinki, żeby trasę zrobić w całości. Bardzo możliwe, że mi się spodoba na wschodzie i się tak zbazuje, że nawet połowy trasy nie zrobię. Najbardziej interesuje mnie pierwsze 2/3 trasy bo tak naprawdę na Lubelszczyźnie, Podlasiu, Mazurach to nigdy nie byłem (przejazdem 2-3x głównymi tylko głównymi drogami). Nie nastawiam się też na urywające dupę trasy, zabudowy tamtejszych wsi są zupełnie inne niż u mnie i mam ochotę wczuć się w ten klimat i poobcować nieco z budzącą się do życia przyrodą.
Dobre
Będziesz poruszał się w strefie przygranicznej, należy zadzwonić do Straży Granicznej i poinformować że pojazd o takich numerach będzie się poruszał w tych dniach od tego do tego miejsca.
Oni Cię będą potem tylko widzieć z kamer, ale nie będą zaczepiać (jeśli oczywiście nie wjedziesz na pas zaorany .

Jeśli chcesz poczuć klimat Naszego wschodu, po prostu jedź palcem po mapie (atrakcjach) i spokojnie na północ wzdłuż granicy - masz dużo ciekawych miejsc i dróg. Gdzie dojedziesz tam dojedziesz, a jak Cię Podlasie uraczy Paliwem to 3dni Cię nie puszczą

Nie wiem jak chcesz spać, bo w obecnej sytuacji nie ma wynajmu krótko-terminowego, chyba że hotel "na firmę". Jeśli namiot to rozważ że mamy teraz w nocy -2C w nocy w RZE, a na północy cieplej nie będzie.
pattryk jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania