![]() |
#11 | |
Konto zamknięte na stałe
![]() Zarejestrowany: May 2012
Motocykl: RD03
![]() Online: 2 miesiące 1 tydzień 4 dni 7 godz 52 min 54 s
|
![]() Cytat:
Ale leżą i kwiczą gdy chciałbyś pojechać np. krętymi drogami, ustawić priorytet na boczne, wskazać szereg punktów i je ciekawe połączyć... Tu jest duża luka którą w mojej ocenie na razie ani Garmin ani TomTom nie potrafią wypełnić w zadowalający sposób. Być może właśnie XT jest krokiem w dobrym kierunku? Ciężko ocenić bez testów w terenie. Do każdej nawigacji możesz wgrać trasę/całą wycieczkę zaplanowaną w zewnętrznych serwisach takich jak furkot.pl czy kurviger.de. Idąc tą drogą zadowoli Cię prawdopodobnie zwykła nawigacja samochodowa, byle trochę uszczelniona od wilgoci. Schody zaczynają się gdy będąc już w drodze chcesz/musisz coś zmienić. Tutaj także "inteligencja" nawigatorów sprzętowych dość mocno kuleje. Smartfony, a raczej aplikacje na nim uruchomione, dają niekiedy większe pole manewru ale po pierwsze nie każdy ma/lubi smartfony (jestem wierny staremu Blackberry), po drugie dobry smartfon, mający szansę wytrzymać ciężkie warunki też swoje potrafi kosztować. Dodatkowo bardzo nie lubię mieć wszystkich funkcji elektronicznych w jednym urządzeniu. Bo jak padnie, to nie mam nic. Wolałbym te pieniądze skierować na dedykowaną, dobrą nawigację ale nie kosztem funkcjonalności które wydają się dla mnie kluczowe. W końcu to moja kasa i mam prawo oczekiwać za nią czegoś więcej niż radości z posiadania nowej zabawki ![]()
![]() |
Tags |
garmin , zumo |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Garmin GPS MAP 66i | GregoryS | Inne | 12 | 17.08.2019 23:23 |
Garmin 60 csx | NUROFEN | Zastosowanie praktyczne | 25 | 07.05.2013 16:00 |