![]() |
|
Uklad paliwowy i wydechowy Montaż i demontaż baku, kraników , gaźników, , tłumiki , filtry powietrza i paliwa, linki, pompy paliwa elektryczne i podcisnieniowe, ustawienia gaźnika, poprowadzenie przewodów. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#4 |
![]() |
![]()
Ja miałem podobnie w 7... nie do ugryzienia przez 2 lata... różne opcje i opinie.
I w końcu najprostsze rozwiązanie - śruba składu mieszanki. Na nastawach fabrycznych - jeździła ładnie i super, ale strzelała przy odpuszczeniu gazu. Kolor świecy idealny. I żaden pomysł na anulowanie strzałów nie działał (szczelność, krućce airboxa nowe, krućce dolotowe nowe, uszczelki kolektora, ssanie itd...) - wszystko sprawdzone lub wymienione - piękna jazda, ale strzały (denerwujące choć chyba nieszkodliwe). Po grzebaniu niedawno wykręciłem, bardziej niż fabryka, o pół obrotu śrubę składu - strzały mniejsze... oho myślę, zobaczymy co będzie jak wykręcę jeszcze o pół obrotu... strzały ustały. Co ciekawe gdy schodzę z dużych obrotów i z ostrzejszej jazdy to już nigdy nie strzeli, ale gdy puszczę gaz z bardzo niskich obrotów to delikatnie i czasami coś tam pyrknie. Myślę, że to logiczne: - gdy przepustnice są mocno otwarte to mieszanka jest bogata - widać to szczególnie przy pracy na świecy diagnostycznej Colortune, jest czerwono-pomarańczowy kolor płomienia, - na wolnych obrotach jest niebieski kolor, Tak ma być. Ale analizując dalej: - jadę z dużymi obrotami i puszczam gaz - obroty schodzą z bogatej mieszanki - i jest ok, nie strzela, - jadę z niskimi obrotami i puszczam gaz - obroty schodzą z ubogiej/uboższej mieszanki i potrafi strzelić... U mnie zadziałało jak pisałem wykręcenie o 1 obrót więcej - kolor świecy idealny i osiągi też książkowe. Mam Colortune (bardzo okazyjnie kupioną) - różnicy nie widać przy kręceniu śrubką na wolnych, ale u mnie się przydała do tej pory chociaż do "wpadnięcia" na ten pomysł. Tak to sobie wymyśliłem, jako informatyk/matematyk i mechanik amator - może jakiś zawodowy mechanik się wypowie. U ciebie może to być pogłębione przez "przelot" ja miałem ori cybuch: ![]()
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
dodatkowy stop led | szynszyll | Wszystko dla Afryki | 14 | 13.09.2016 04:38 |
Brak Świateł Stop | Acer | Układ elektryczny i zapłonowy | 11 | 05.09.2013 20:54 |
Strzelanie W Tumik | kiciusXRV | Uklad paliwowy i wydechowy | 55 | 22.07.2013 23:16 |
STOP co o tym sądzicie? | Kazmir | Układ elektryczny i zapłonowy | 8 | 05.03.2011 07:23 |