| 

| 
	|||||||
| Kwestie różne, ale podróżne. Jak nic z powyższego o podróżowaniu Ci nie pasuje, pisz tutaj... | 
![]()  | 

| 
		 | 
	Narzędzia wątku | Wygląd | 
| 

| 
		#11 | 

![]() Zarejestrowany: Jul 2010 
				Miasto: Łaziska Górne 

Motocykl: 800X Pro, Yama XT614Z Terefere, Husq. TE610ie 
Przebieg: x34tys 
Galeria: Zdjęcia 

Online: 1 miesiąc 1 tydzień 2 dni 12 godz 4 min 15 s 
				 | 

A co w tej chwili się pokićkało z możliwością jazdy przez Turcję? Telewizji nie mam, gazet nie czytam  

Poza tym tam kłamią   Jak pogóglałem, to na szybko "G" się dowiedziałem. Jakieś tam strzelanki przy granicy z Syrią, ale to daleko od trasy tranzytowej   W przyszłym roku chciałbym powtórzyć trip sprzed dwóch lat, bom się w pogodę wtedy nie wstrzelił. Wtedy problemów nie do przejścia nie było. Jedyne wynikłe problemy to system komputerowy pograniczników tureckich. gdy rzuciłem im dowody rejestracyjne z trzech pojazdów i nie miałem zamiaru zadeklarować nic poza chęcią przejazdu przez ich kraj. Prom to chyba za droga impreza przy 4-5 osobach, no i urlopu szkoda. Ze śląska do Batumi mimo problemów dojechaliśmy w 52h, z powrotem w 48h.
		 | 
| 

| 

| 
| 

| 
		#12 | 
| 

dewastator 
			![]() Zarejestrowany: Jun 2012 
				Miasto: Devil's Den 

Motocykl: pomarańczowy 
Przebieg: liczę 

Online: 2 tygodni 4 dni 6 godz 38 min 43 s 
				 | 

Jeśli jedziesz na swoim moto - z tego co wiem nic sie nie zmieniło i nie ma problemu. Zaczyna się on dopiero w przypadku próby przekroczenia granicy z ładunkiem nie swoich motocykli. Byli tacy, ktorzy się wracali.. Prom to droga impreza jak placimy za zestaw bus + laweta. Spotkalismy paru ziomków na 2oo, nie narzekali na ceny, aczkolwiek nie pamietam dokładnie ile płacili. Natomiast trzeba sie dobrze zaopatrzeć przed startem  

bo 2 lub 3 doby na promie na ktorym nie ma NIC mozna przezyc tylko w jeden sposob..   noooo, na dwa.

nie wiesz co robic, odkręc gaz  | 
| 

| 

| 
| 

| 
		#13 | 

![]() Zarejestrowany: Jul 2010 
				Miasto: Łaziska Górne 

Motocykl: 800X Pro, Yama XT614Z Terefere, Husq. TE610ie 
Przebieg: x34tys 

Online: 1 miesiąc 1 tydzień 2 dni 12 godz 4 min 15 s 
				 | 

Czyli w teorii bez zmian. Wtedy też się cisnęliśmy wszyscy na pokładzie tj. właściciel + pojazd  

| 
| 

| 

| 
![]()  | 

| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |

| 

|