Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Wszystko co chciałbyś wiedzieć o motocyklach innych niż AT > BMW

Narzędzia wątku Wygląd
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 17.10.2016, 13:11   #11
Cezarus

Motocykl: RD03
Cezarus jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 miesiące 1 tydzień 5 dni 6 godz 44 min 56 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał szynszyll Zobacz post
Czyli podliczmy. Kupuje nowe g650x za 40 tys i zaczynam wymieniac...zawias tyl i przod, zbiornik, siedzenie, subframe, felgi, owiewke. A crf1000 kosztuje po targu 50 tys. A tajwanski skuter KYMCO/BMW tyz 50!

Wielka jest Wasza wiara koledzy. Chinska rama i silnik za 40 tys. Zerknijcie na OEM BMW ilu czesci juz nie mozna kupic. 3000 sztuk. Elita BMW pojebalo wyznawcow - nie oferuje czesci zamiennych. Bedziecie je strugac na CNC.

A felgi dobre tylko ludzie zle jezdza. Co z Wami zrobil marketing BMW? CYRK. Za Wasza wlasna kase.

Jeden jajcarz tu pisze ze wstyd we Wloszech skladac BMW podpisuje sie pod wloskim motorem od 1995 roku.teraz robi na tajwanie, w chinach, indiach z komponentow z polski, slowacji, brazyli, turcji itd. Pobudka sekto

A no i koledze sie rozsypuje instalacja elektryczna ale koledzy twierdza ze nie. Ze sie nie rozsypuje bo im sie nie rozsypuje, wiec sie nie rozsypuje a koledze sie pewnie wydaje. Temat na doktorat z psychiatrii a przebiegi imponujace - 17 tys po asfalcie. Doskonale bezawaryjne moto jak sie dba potem czlowiek mysli: jak to mozliwe?! no tak to. Dasz doroslemu facetowi chinski breloczek i notes i sie bedzie cieszyl jak pizda bo juz jest w klubie solidnej niemieckiej niezawodnej techniki. Potem ognisko z kielbasa za 7.20 i jestes czescia rodziny. O mamo... jakby mi opowiadali to bym nie uwierzyl

Jest na forum watek o rodzinie xt/xtz. 40 lat. Badan, rajdow, setki tysiecy sztuk. No ale chinskie BMW lepsze. Wersja limitowana
Lubię Xchallenga ponieważ policzmy:
zapłaciłem za golasa 12000 zł (zresztą mój kolega Woytas też 12000 zl )
- zawias z przodu środek z Husqvarny 800 zł ( swój sprzedałem za 1000 zł do 800GS )
-zawias tył 2300 zł Hyperpro z pełną potrójną regulacją
-siedzenie 250 zł u zaprzyjaźnionego tapicera
-olejarka do łańcucha 150 zł z OLX
-stelaż do tyłu 200 zł z malowanem wyrób domowy
-zębatki przód o 1 ząb mniejsza , tył o 2 większa (nie liczę kasy bo należało się już wymienić napęd)
-zbiornik dodatkowy Safari - 2300 zł
-amortyzator skrętu - 1600 zł
-tulejka w dekiel sprzęgła- 200 zł
RAZEM: 19 000 zł
Za taką kasę mam idealny lekki w miarę nowoczesny i bezproblemowy motocykl wyprawowy. Motocykl z zawieszeniem porównywalnym z WP .
Dlatego lubię BMW
Cezarus jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania