![]() |
|
Uklad paliwowy i wydechowy Montaż i demontaż baku, kraników , gaźników, , tłumiki , filtry powietrza i paliwa, linki, pompy paliwa elektryczne i podcisnieniowe, ustawienia gaźnika, poprowadzenie przewodów. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#39 |
![]() Zarejestrowany: Jun 2010
Miasto: Chojnów, DLE
Motocykl: RD07a
Przebieg: 80000
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 5 dni 23 godz 2 min 59 s
|
![]()
Póki temat jeszcze nie został zamknięty
![]() Potrafię sprawdzać poziom oleju, zapoznałem się z tym tematem, wcześniej przywołanym i podobnymi tematami również. Był podobny przypadek jak niżej opisany, ale nie było jednoznacznej odpowiedzi ![]() Pytanie czy powinienem odciągnąć 100ml oleju jeżeli: 1. Wymiana z filtrem - wlane 2,6l wg miarki na opakowaniu oleju 2. Pomiar po przejechaniu 60 km, odczekanie 10min od zgaszenia, bagnet nie wkręcony, pomiar siedząc na moto -czyli w pionie. Poziom 5-7mm powyżej max, praktycznie do punktu gdzie bagnet kończy odcinek przypominający kształtem płaskownik ![]() 3. Pomiar na 2 dzień, zimny- na centralnej podstawce - powiedzmy, że równo max Czy powyższy stan ma negatywny wpływ tylko na moje samopoczucie ![]() tak by na zimnym mieć połowę stanu? (Olej syntetyk 10W40) Żeby nie było tylko trucia to, z materiałów "naukowych", znalazłem jako uzupełnienie manuala to: https://www.youtube.com/watch?v=fVDr9M1UReM Ostatnio edytowane przez piono : 09.12.2015 o 22:11 |
![]() |
![]() |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Poziom oleju - banał | tomozdyn | Regularne czynności serwisowe | 39 | 05.10.2012 22:00 |
Highlands Scotland – Lewa jego, lewa jego, lewa jego mac! [2010] | bajrasz | Trochę dalej | 85 | 12.06.2012 01:17 |
Poziom oleju | JackHarrer | Regularne czynności serwisowe | 21 | 17.09.2010 11:55 |