Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Warsztat XRV 650 / XRV 750 > Hamulce, kola, opony

Hamulce, kola, opony Montaż, demontaż i kontrola takich elementów jak: klamki, pompy hamulcowe, tarcze, klocki, zaciski, przewody hamulcowe w oplocie i bez, koła, felgi, szprychy, opony i łożyska.

Narzędzia wątku Wygląd
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 11.11.2008, 00:14   #7
petrosbike

petrosbike's Avatar

Miasto: Łęczyca
Motocykl: nie mam AT jeszcze
petrosbike jest na dystyngowanej drodze
Online: 6 godz 21 min 59 s
Domyślnie

Troche juz pojezdziłem na tych Mefo , trzymaja niezle na suchym- to fakt. Na mokrym troche jeżdziłem ale z szybkościa 80-100 nie było zle. W terenie sa ok na piasku przy ciśnieniu 2 atm sa okragłe i jakos dziwnie prowadza ale kierunek trzymaja znosnie. Nie popuszczałem cisnienia w terenie więc nie powiem jak na kapciu ida.
Ogólnie uważam że dla jeżdżacych "inaczej"tj 80-100 dobre opony i za tą cene mozna je wymieniac co sezon. W błoto nie wjeżdzam bo sie brzydze. Najpiekniejsza dla mnie trasa w terenie to las, sciółka leśna, piaszczysta droga i szuter- błoto brrrrrrrrr.
Powiedz jak ci sie jedzie na tych T63 po asfalcie? Bo na moich Mefo to jakbym na organach grał w czasie jazdy .
Acha - miałem wypadek w czasie deszczu i nocą- w ostatniej chwili zobaczyłem pod kołami przejechanego świezo psa. Zrobiłem mały unik , rzuciło mnie deczko w lewo ale sie utrzymałem w pionie i w osi no i zyje -pewnie przejechałem psa przez szyję lub głowe. Z tyłu siedziała żona i nawet nie zdazyła sie przestraszyć. Dopiero pózniej jej powiedziałem co to było-miałą dreszcze juz w domu. To były te Mefo P+T explorer.
Wobec tego bardzo je chwalę. Tylna oponka pieknie drze glebę na zakretach z przygazem- daje sie dobrze kontrolować.

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania