Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Główny dział > Wszystko dla Afrykańczyka > Kaski

Kaski kaski, gogle, itp.

Narzędzia wątku Wygląd
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 30.01.2013, 06:17   #4
ArturS

ArturS's Avatar

Miasto: Łaziska Górne
Motocykl: Yama XT614Z Terefere, Husq. TE610ie
Przebieg: x34tys
Galeria: Zdjęcia
ArturS jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 1 tydzień 2 dni 10 godz 55 min 50 s
Domyślnie

Mam SV55S, potwierdzam wszystko, co napisał CeloFan tyle, że na moim baniaku kask nie chciał się ułożyć póki mu nie pomogłem rączką śrubokręta, ugniatając piankę. Problem głośności i podwiewania przestał istnieć po założeniu deflektora, jednak pogłębił się wówczas problem parowania, ale wystarczy dołożyć wspomniany afntifog (u mnie był klejony FogCity) i wszystko gra. No może nie do końca wszystko, bo szyba SV55 jest wypukła (czy tam sferyczna, nie pamiętam proff nazwy), więc pomiędzy nią, a antifogiem tworzy się dość duża odległość, na tyle duża, że powstawało podwójne odbicie jak od lustra i chwilami nie sposób było z tym jeździć po zmroku. Ponoć w większości trzeba też pilnować dokręcenia zawiasu szczęki, u mnie tak było - ostatecznie śruby dałem na klej i trzymało jak trzeba. Po ostatniej dawce bałkańskich drgań i kurzu zaczęła się zacinać blenda, a do jej mechanizmu dostępu brak, bo trzeba byłoby odnitować kilka rzeczy, więc jej już nie używam. Zawias też zaczął się klinować.
Szczerze nienawidzę tego kasku, mimo to wytrzymałem z nim dobre 35tys.km. Drugi raz bym nie kupił, ale porównania nie mam żadnego, a nie należę do osób "chwalę, bo mam", tylko zawsze szukam dziury w całym Znam kilku, którzy używają SV55, zrobili w nich wiele więcej km, niekoniecznie przez dłuższy czas i wszyscy zadowoleni. A no i jeszcze jedna sprawa - kumpel kupił SV55S jeszcze za czasów, gdy kosztował blisko tysiaka, ja za swojego dałem 520zł (nówka sztuka w sklepie, bez targowania) i różnica w użytych materiałach wyściółki to przepaść. Może italjańce pojechały w późniejszym czasie z jakością na rzecz ceny, albo są różne wersje wykończenia

Ostatnio edytowane przez ArturS : 30.01.2013 o 06:20
ArturS jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania