![]() |
#14 |
Gość
Online: 0
|
![]()
Jako urządzenie? Jasne, że się dobrze nada! Ale pozostaje ważniejsza kwestia: mapy. U mnie Mongolia jest w dalszych
![]() Są tu starzy wyjadacze, którzy na pewno ci pomogą. Ja bym zaczął od ich relacji, czytanych pod tym kątem - np. Sebol podaje namiary noclegów - można to wpisać jako waypointy. Podobnie można szukać w innych relacjach, w GoogleEarth. Ludzie często publikują swoje tracki z wypraw - to byłoby świetne uzupełnienie! Można wykupić u Garmina sybskrypcję BirdsEye Imagery - to są zdjęcia satelitarne, które można wpakować do gps-a (Montana i pare innych modeli to akceptuje) i działa to jak mapa rastrowa (bez routingu!). Trzeba by oczywiście sprawdzić jakość tych zdjęć. Garmin prawie na pewno (?) nie ma swojej mapy Mongolii, ale jego bazowa mapa świata, która jest pakowana standardowo do odbiorników też może się nadać. Poza tym pozostaje nawigacja jak dla pieszej wędrówki, no i takie funkcje Montany jak "celuj i jedź": czyli namierzasz gps-em ze wzniesienia jakiś odległy punkt, wciskasz "Go!" i jedziesz/idziesz, nawet jak tracisz go z pola widzenia - z tutejszych relacji mogę się domyślać, że w Mongolii może się to czasem przydać ![]() No i mapa papierowa - to jasne! To są luźne dywagacje kogoś kto tam nie był, więc najlepiej pytaj doświadczonych, których na forum nie brakuje. Zdrówko, Miszel |
![]() |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Montana- kabel do zasilania | Michal | Zastosowanie praktyczne | 9 | 05.11.2013 10:04 |
Garmin Oregon (Montana, 62, ... ) - oprogramowanie subiektywnie idealne | sowizdrzal | Zastosowanie praktyczne | 15 | 27.08.2013 11:14 |