Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Podróże. Całkiem małe, średnie i duże. > Przygotowania do wyjazdów

Przygotowania do wyjazdów Jak zdobyć wizę? Jaka kuchenka? Brać materac i namiot? Gdzie są ciekawe miejsca? Jakie kufry wybrać do USA? Czy Anakee założyć odwrotnie? Co to CPD? Odpowiedzi znajdziesz w tym dziale.

Narzędzia wątku Wygląd
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 16.06.2025, 13:19   #26
matjas

matjas's Avatar

Zapłaciłem składkę :) Dział PiD

Miasto: Brzezia Łąka
Motocykl: nie mam AT jeszcze
matjas will become famous soon enough
Online: 4 miesiące 2 tygodni 3 dni 10 godz 19 min 27 s
Domyślnie

ja nie wiem. w dupie byłem...
ale byłem z rodziną na Sycylii jak jeszcze dziecki były naprawdę drobne i mogę powiedzieć tylko same zajebiste rzeczy - tak sobie wyobrażałem 'małe Włochy' - jedyne co było przykre to śmieci poza miejscowością - na szczęście nie było ich na 'naszej' plaży...
poza tym co powyżej zachwycony byłem prostym jedzeniem, bardzo sympatycznymi ludźmi /za ch... w angielski a mój włoski to głównie machanie rękami - ale rysowałem w sklepach na tytkach rysunki czym momentalnie zdobyłem serca właścicieli - następnego dnia sami dawali tytkę i ołówek cudo!/, moja mała miała wtedy może z 3-4 lata - kruszyna drobna, niebieskie oczy i blond jako łan żyta starsi Sycylijczycy niemal bez wyjątku musieli ją pogłaskać nawet na chodnikach zachwycając się szczerze dzieckiem.
no i chleb - jprdl!!!!! w PL taki chleb jadłem ostatnio jako dziecko. Bułka w dupkę która WAŻY 300g a nie składa się ze skórki i powietrza.
facet co po drugim dniu byłem jego amigo a sprzedawał ryby na głownej ulicy ze swojego piaggio Ape. policjanci odjebani jak stróż w Boże Ciało, każdy z fajką, roztaczający wokół siebie jednocześnie aurę władzy ale i niedbałego przyzwolenia... takie tam obrazki.
było w chuj gorąco to takie słodko kwaśne wspomnienie

niemniej jednak wróciłbym tam chętnie. pamiętam malutką knajpkę z owocami morza ; La Perla ... tam chciałbym znowu zjeść nad tą ceratą.
Ballestrate - polecam. Nie ma komercji. Jest normalne życie. Przez ten tydzień czułem się Włochem - takim w xxuj czerwonym Włochem

Zasady Postowania