Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Główny dział > Wszystko dla Afrykańczyka > Kaski

Kaski kaski, gogle, itp.

Narzędzia wątku Wygląd
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 12.08.2024, 22:20   #10
dakarowy

Miasto: Tak trochę z Północy
dakarowy jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 2 tygodni 4 dni 2 godz 17 min 4 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał chomik Zobacz post
Blenda tylko na drogę, w off od razu odpada. Zresztą mam ogólnie opory przed jazdą szybciej z blendą, pierwszy duży owad i może się to źle skończyć dla blendy jak i dla kierownika. Zresztą moim zdaniem blendy nie są przystosowana do mycia z owadów.

Wiem co chcę (wymagania) i szukam, konkretu jeszcze nie mam. Te Klimy Krios i pro mnie interesuje ale cena mnie odstrasza. No i nie ma blendy. Nishua znów czarna odpada, nie ma blendy.
Wygląda na to, że chciałbyś zjeść ciastko i mieć ciastko 😄 a tu się nie da 😜
Nie jeżdżę w goglach. Montowanie ich pod szybę podobnie jak Emek uważam za trochę bezsensowne, ale każdy robi jak lubi.
Co do blendy, jeżdżę w tym kasku tylko w terenie i jak jest tylko słońce to praktycznie zawsze z blendą i uchyloną szybą. Blenda przystosowana jest do mycia z owadów wbrew pozorom. No i nie bardzo rozumiem ten strach przed spotkaniem owada z blendą.. w sensie, że może pęknąć? 🤔
Tego się obawiać nie trzeba. Gorszym jest jeśli owad odbije się np. od dolnej szczęki i pod blendą trafi w oko, miałem taki przypadek i nie było to fajne, ale to było w Shoei i w jeździe szosowej.
No i ja też dałem za Airoha Commandera jakieś 800 zł bo ktoś sobie kupił i mu rozmiar nie pasował, więc odsprzedał po kosztach.
A zaproponowałem Commandera ze względu na cenę, bo przy niej wszystkie mankamenty nie mają znaczenia 😊
P.s. kiedyś chyba jeszcze Nexx miał kaski typu enduro z szybą i pod gogle 🤔 ale to też kask za który warto dać nie więcej jak z 1 tys zł.

Wysłane z mojego SM-A525F przy użyciu Tapatalka
dakarowy jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem

Zasady Postowania