Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Podróże. Całkiem małe, średnie i duże. > Przygotowania do wyjazdów

Przygotowania do wyjazdów Jak zdobyć wizę? Jaka kuchenka? Brać materac i namiot? Gdzie są ciekawe miejsca? Jakie kufry wybrać do USA? Czy Anakee założyć odwrotnie? Co to CPD? Odpowiedzi znajdziesz w tym dziale.

Narzędzia wątku Wygląd
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 31.03.2023, 11:12   #14
matjas

matjas's Avatar

Zapłaciłem składkę :) Dział PiD

Miasto: Brzezia Łąka
Motocykl: nie mam AT jeszcze
matjas will become famous soon enough
Online: 4 miesiące 2 tygodni 21 godz 5 min 32 s
Domyślnie

Okolice Gardy i same brzegi/kempingi to jest jakiś jebany koszmar latem - ale znam takich co lubią jeździć do Mielna i chwalą, tak więc być może Ci się spodoba i będziesz wracał

Nad samą gardą na południowym jebitnym kempingu Bella Italia /wielkości chyba mojej wsi całej/ byłem w majówkę jakieś 5-6 lat temu. Można powiedzieć, że byłem dwa razy: pierwszy i ostatni. Żona się uparła, dzieci chciały Gardaland.. No trudno - potraktowałem to jako obowiązek, przykry, jak to większość obowiązków.

Potem jeszcze dwukrotnie przejeżdżałem w środku lata i w upalnym wrześniu wzdłuż jeziora /autostrady na południe to masakra/ i wrażenie jakie odniosłem było jeszcze gorsze. Ale ... ja jestem 'dziki' i nie cierpię takich miejsc organicznie, co niestety wprowadziło w naszym małżeństwie odrobinę 'wakacyjnej schizmy'.

Peschiera del Garda fajna mieścina ale naprawdę nie w sezonie...

Na koniec jeszcze tak ogółem powiem, że kempowanie przez Kowida stało się modne i drogie. Na kempingach w naprawdę fajnych miejscach w Słowenii czy Austrii brakuje miejsc i jest zajebisty ścisk, w sezonie wbita na wydrę po prostu 'z trasy' to ciężki i czasami niemożliwy w ogóle temat. Mnóstwo kamperów na większych kempingach i czasami wręcz zdziwienie, że się chce postawić namiot. Wot... EUropa.
Pozostaje szukanie mniejszych kempów - nie zawsze gorszych ale infra z reguły JEST gorsza - niemniej na jedną noc...

Zasady Postowania