![]() |
|
Regularne czynności serwisowe Wymiany: płynu hamulcowego, chłodniczego, oleju silnikowego i w zawieszeniu, filtrów, opon, zębatek i łańcuchów, świec. Regulacje: zaworów, gaźników, łańcuchów, łożysk główki ramy, świateł. Kontrola: opon, linek, akumulatora, łożysk, przygotowanie do sezonu i do zimy, smarowanie elementów. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#40 |
![]() Zarejestrowany: Jan 2016
Miasto: Kalwaria Zeb.
Motocykl: nie mam już Afryki
![]() Online: 3 tygodni 5 dni 16 godz 6 min 0
|
![]()
Ja też lecę Hipolem
Mam olejareczke ręczną i pędzęlek. Przesmaruje na postoju a i troszkę syfu się zmyje. A tak jak już było pisane Napęd ( właśnie wymieniłem) okolice 500zł Markowe psikacze za 50zł plus minus jakoś wątpię żeby zrobiły lepszą robotę niż najtańszy hipol. WD, CX itp jednak penetrują wiec tez nie za dobrze bo spenetrują O/X ringi i tez będzie źle. Jak napęd tłusty to zawsze połapie syfu i będzie pasta ścierna. Afrykę kupiłem z mocno używanym napędem. Ja nie dbając zrobiłem 15t km zanim pojawiły się "zamrożone ogniwa". Myślę ze DID na Xringu traktowany hipolem wytrzyma 30k. Mało? Dużo? Dla mnie ok.
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Fabryczny smar na łańcuchu. | Mateusz93 | Rama, zawieszenia, napęd | 70 | 05.12.2023 05:45 |
Jaki smar do łożyska główki ramy | mariusz1984_katowice | Rama, zawieszenia, napęd | 21 | 26.08.2022 12:00 |
Smar molibdenowy do łożysk igiełkowych | Slowik | Wszystko dla Afryki | 13 | 26.01.2015 09:49 |