Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Główny dział > Wszystko dla Afrykańczyka > Ciuch Afrykańczyka

Ciuch Afrykańczyka spodnie, kurtki, rękawiczki, kombinezony, bluzy enduro, itd.

Narzędzia wątku Wygląd
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 10.10.2018, 16:57   #10
leebros

leebros's Avatar

Motocykl: --*--
leebros jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 dzień 20 godz 27 min 11 s
Domyślnie

Dorzucę swoje 3 grosze bo zestaw męczę już ok 6 lat, przejechałem na nim grubo ponad 100k km: kurta carese I i spodnie torno I. Po ok roku zaczęły sypać się zamki - rozczepiały się po zapięciu (rękawy, nogawki, główny zamek w kurce, rozporek). Po reklamacji zestaw został wymieniony na nowy. Po kolejnym roku powtórka - znowu wymiana. Po każdej reklamacji oczekiwanie ok miesiąc na nowy zestaw - tym razem w wersji II. Rok później rozsypał się zamek w spodniach + rozprucie się w kroku - tym razem producent naprawił (łatka + wymiana zamka). Od tamtej pory zamki działały jako tako aż do teraz. W tym sezonie musiałem oddać zestaw do krawcowej na wymianę zamków w rękawach i nogawkach (gwarancja niestety już się skończyła). Oprócz tego przy większych opadach zestaw przemaka na łączeniu kurtki ze spodniami. Ochraniacze bardzo komfortowe niestety pękają po jakimś czasie i trzeba wymieniać. U mnie średnio raz na dwa lata. Upierdliwy jest też system ich montażu - małe kieszenie trzeba je "złożyć" aby weszły (co też zapewne wpływa na ich żywotność)

A teraz kilka plusów: dobra wentylacja kurtki, dobre dopasowanie (może to kwestia budowy), minimalne zużycie materiałów (oderwały się jedynie rzepy do zaciskania rękawów).

czy kupiłbym jeszcze raz ten zestaw: NIE
leebros jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem

Zasady Postowania