Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Podróże. Całkiem małe, średnie i duże. > Przygotowania do wyjazdów

Przygotowania do wyjazdów Jak zdobyć wizę? Jaka kuchenka? Brać materac i namiot? Gdzie są ciekawe miejsca? Jakie kufry wybrać do USA? Czy Anakee założyć odwrotnie? Co to CPD? Odpowiedzi znajdziesz w tym dziale.

Narzędzia wątku Wygląd
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 06.11.2017, 22:50   #11
consigliero
Ajde Jano

consigliero's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Miasto: Rataje Słupskie
Motocykl: Raczej nie będę miał AT
Galeria: Zdjęcia
consigliero jest na dystyngowanej drodze
Online: 9 miesiące 2 tygodni 3 godz 13 min 37 s
Domyślnie

Tak na szybko to ten Polak jest w podróży już piąty rok , nie wiem gdzie podróżuje ale teraz brakuje mu środków a chce jechać do Chin i w tym miejscu jest pierwszy dzień . Po znalezieniu noclegu poszedłem jeszcze po wino , trochę dziwnie się chodzi po mieścinie gdzie nie ma prawie żadnych świateł . W sklepiku był miejscowy chłopak i ten też z dumą mi mówi że jest Polak , tylko już nic nie mówi po polsku ani nie jest w stanie powiedzieć skąd jego dziadek pochodzi . Faktem jest że droga numer 10 jest nieprzejezdna . Tam też spotkałem Polaka , który też nie mówi po polsku , niestety nie pomogły prośby i musiałem wrócić do głównej drogi .

Zasadniczo cały dzień spędziłem na pustyni negew i w górach i pomimo słońca temperatura była w granicach 20 stopni . Jazdę do Eilat potraktowałem jako rekonesans i testowałem wszystkie boczne drogi gdzie było coś ciekawego .

Na granicy z Egiptem uparcie krążyłem próbując przebić się jakoś do drogi numer 10 , w końcu gdy się zatrzymałem w pobliżu bariery podjechał do mnie patrol . Następnie szukali kogoś kto będzie w stanie powiedzieć mi że droga jest zamknięta , czyli coś o czym już wiedziałem. Zastanawiając się co robić podjechał takim duży 4x4 w którym jednym z załogi był Polak . Dowódca na którego miejscu siedzę poszedł otwierać szlaban .

Ten Polak poczęstował mnie jabłkiem , a ja przez chwilę miałem nawet pomysł aby ubrać sobie kask dowódcy , ale nie chciałem przeginać .mimo całej sympatii nie chcieli mnie zabrać ze sobą na patrol .

Zostaliśmy sami

Jadę a tam nagle odnoga do parku narodowego , myślę sobie zobaczę . Problemem jest to że nie piszą jak daleko jest do danego miejsca . Podobno są to ruiny bizantyjskiego miasta , a tym razem nie było żywej duszy a zwłaszcza biletera

Na pustyni produkuje się też prąd w dużej ilości , akurat chyba na punkcie widokowym który sobie owa elektrownia zrobiła , była jakaś zagraniczna delegacja

Ja pojechałem jeszcze na inny punkt widokowy

Niestety miałem wpisane dużo więcej ale chyba coś mi się sprzęt burzy i odzyskałem tylko to co widać . Idę spać
consigliero jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem

Zasady Postowania