![]() |
#6 | |
Ajde Jano
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Rataje Słupskie
Motocykl: Raczej nie będę miał AT
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 9 miesiące 2 tygodni 1 godz 53 min 33 s
|
![]() Cytat:
Nie idź tą drogą . Po pierwsze nie ma już J1 , teraz jest nowy król , nazywa się M ( Metropolitan czy cuś ) . Zakupiłem to cudo mojej małżonce , bo był bardzo lekki i miał taki fajny interkom zintegrowany z kaskiem . Pierwszy problem to rozmiar i próba jego dobrania , zaczęliśmy do S bo miał być idealnie dobrany , fakt pasował zarówno z wyników pomiarów jak i na głowie . No ale na półce był też XS i moja małżonka zażyczyła sobie go spróbować , hmm, ten też był dobry , niestety nie mieli mniejszych . Po przejechaniu pierwszych kilkuset kilometrów wyczułem , bo nagłos tego nie powiedziała, co to kurwa jest ? Lata na głowie , przeciągi jak w piekle , tylko interkom spełnił swoje zadanie . Myślę sobie trzebało jednak brać mniejszy , ten pewnie by pasował jak ulał . Po powrocie z Ga-Pa po uprzedniej korespondencji z działem obsługi klienta , jest rozwiązanie , ponieważ skorupa S i XS jest ta sama to dać wkładki które ów kask bardziej dopasują . Mamy teraz najmniejszy możliwy kask z tego modelu i dalej lata na głowie a trzyma się głowy w punktach żuchwy , tam gdzie dochodzi dół kasku . Notabene ten kask to nawet ja ubiorę i jest tylko trochę ciasny , a mój rozmiar to M. Chcieliśmy zmienić kask i w pierwszym momencie padło na C4 , po zmierzeniu w Ga-Pa BMW system 7 wiem że mielibyśmy z nim te same problemy jak z systemem 6 , który po zamknięciu szczęki stawał się o rozmiar mniejszy . No więc chwyciłem do ręki C4 i ręka mi i opadła , "słuszną linię ma nasza partia", dodatkowo w C4 dostawcą systemu komunikacji jest Sena a ja w TT i M mamy Cardo. Wstępna przymiarka wykazała że jakoś tak płytko na głowie siedzi . No to zeszliśmy z pułapu na C3 Pro , rozmiar S i w tym momencie wszystko stało się jasne , to jest ten kask , tylko kasy na niego na razie nie ma . Aha do tego M kupiłem taką zajebistą z wyglądu szybę , lepsza jakość optyczna , lustro , ulubieny niebieski kolor mojej żony , tylko sprzedawca nie dodał że nadaje się do jazdy tylko w dzień , bo wieczorem nic nie widać . ![]()
BMW Club Praha 001 1.Nigdy nie polemizuj z idiotą. Sprowadzi cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem. 2.Czasami lepiej milczeć i sprawić wrażenie idioty, niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości. |
|
![]() |
![]() |