Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Główny dział > Wszystko dla Afryki

Wszystko dla Afryki Wszystkie nieoryginalne rozwiązania, które można zapakować do Twojego motocykla. Gmole, stelaże, kufry, sakwy, bagażniki, uchwyty, kanapy, modyfikacje zawieszeń, kierownic, gniazdka, GPSy, dynojety, bagstery i inne scottoilery...

Narzędzia wątku Wygląd
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 31.05.2017, 14:00   #10
iwan

iwan's Avatar

Motocykl: RD04
iwan jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 tygodni 3 dni 3 godz 44 min 57 s
Domyślnie

Hmmm...widocznie źle sprecyzowałem informacje.
Możliwe jest wykonanie każdego zbiornika motocyklowego, pod warunkiem posiadania odpowiedniej formy. Formą może być istniejący zbiornik od Afry, a równie dobrze można go rozdupić, porozcinać i uzyskać pożądany efekt.
Dlatego właśnie propozycja ma charakter bardzo oględny.
I odwrotny do wszystkich ofert. ponieważ....to nie ja ustalam sobie jaką zbiornik będzie miał pojemność, do czego będzie pasował, czy będzie w kropki czy paski.
Zależy mi na stworzeniu czegoś zaaprobowanego przez NAS, a nie sprzedaniu gotowego produktu.
Oczywiście w związku z raczkowaniem projektu wolałbym się skupić na akcji typu, stwórzmy super zbiornik do RD07, albo do NAT. Co nie zmienia faktu, że warto zadać kilka kluczowych pytań:
- do jakiego modelu AT
- jaka pojemność zbiornika
- jaki kształt zbiornika (ori czy modyfikacje)
- jaka docelowa masa zbiornika
- jaki materiał (z lepieniem włókna szklanego dajmy sobie spokój, zależy mi na czymś profesjonalnym, formy do zbiorników alu za drogie, pomimo, że mam techniczne możliwości wykonania).

I to nie ja, a rynek - MY - mamy ustalić na czym nam najbardziej zależy.
Oczywiście, zaraz ktoś wyperswaduje, że jeden woli blondynki, a drugi brunetki...jednak sytuacja i tak wydaje się być mocno komfortowa .

Odnośnie homologacji, to jakoś producenci specjalnie się nie chwalą posiadaniem takowych (przeglądałem strony), a sprzedaż trwa..wyrobić można, tylko niesie to za sobą wzrost cen i wydłużenie czasu dostawy.

Chyba dopiero po ustaleniu warunków brzegowych można rozmawiać o cenie, natomiast celem nie jest stworzenie czegoś za 2000 zł lub 3000 zł, na co stać wąskie grono klientów. Jesteśmy w Polsce (w większości) i postaram się dostosować ceny do Naszych warunków.

Jeśli temat umrze, bez spiny, to luźna propozycja i nikt się o nic nie obraża
iwan jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem

Zasady Postowania