![]() |
|
Wszystko dla Afryki Wszystkie nieoryginalne rozwiązania, które można zapakować do Twojego motocykla. Gmole, stelaże, kufry, sakwy, bagażniki, uchwyty, kanapy, modyfikacje zawieszeń, kierownic, gniazdka, GPSy, dynojety, bagstery i inne scottoilery... |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#20 |
![]() Zarejestrowany: Aug 2011
Miasto: Warszawa
Motocykl: oby złodziej kulasy połamał
Przebieg: :(
![]() Online: 3 tygodni 1 dzień 18 godz 11 min 26 s
|
![]()
Smartfony noszę w pancernych niewentylowanych obudowach i nic się nie dzieje. Tu też nie powinno się nic stać
![]() Projekt powolutku się rozwija. Wczoraj pierwsze szkice w CAD i pierwsze wydruki prototypowych chwytaków żeby sprawdzić samą zasadę działania mechanizmu. Paczka z amortyzatorami już idzie. Doszedłem też do wniosku że ma byc profi, więc na drukarce powstaną same prototypy, a po złożeniu całości niektóre elementy zamówię w CNC. Poszedłem też o krok dalej - chcę zbudować uniwersalny pancerny uchwyt do szpeju elektronicznego - coś co będzie elegancko trzymać czy to Garmina, czy tablet czy telefon, da się zamontować na kierownicy albo na kokpicie i będzie posiadało pewien zakres regulacji umożliwiający ustawienie "kąta", wpinanie i odpinanie urządzeń będzie szybkie i proste, będzie amortyzować pewien zakres wstrząsów, umożliwi podpięcie ładowania a całość będzie ważyła rozsądną ilość dekagramów ![]() Wczoraj powstał mechanizm umożliwiający zaciskanie się na dowolnym kształcie z bardzo dużą siłą. Teraz pracuję nad blokowaniem samego zacisku i mechanizmem zwalniającym. Jak na humanistę z wykształcenia uważam że idzie mi nieźle ![]() ![]()