Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Podróże. Całkiem małe, średnie i duże. > Relacje z podróży > Trochę dalej

Narzędzia wątku Wygląd
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 12.09.2016, 23:37   #11
Neo
Konto zamknięte na stałe

Motocykl: RD03
Neo jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 miesiące 1 tydzień 4 dni 7 godz 52 min 54 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał iwasz;
(...) w porównaniu do reszty zawodników, których spotykaliśmy na BMW GSAch i innych KTMach rodem z rajdu Dakar, to wyglądaliśmy śmiesznie (...)
Dodam trochę perspektywy dla Twojej oceny owej śmieszności - sam nie mam "dużego" motocykla ale nie przeszkadza mi to w zwiedzaniu przy użyciu 125ccm silnika w "uturystycznionym", chińskim Junaku 123 którego jestem dumnym właścicielem Z różnych względów nie wiem czy kiedyś dorobię się pojazdu z którym nie będę dziwacznie wyglądał na zlocie maszyn do dużej turystyki.

W czasie swojego, nieco bliższego rajdu od Twojego, bo po Bornholmie i Szwecji, spotykałem "duże" maszyny ale nie wiedzieć czemu to moja skupiała na sobie większą uwagę Wielkość motocykla plus inne parametry rzecz jasna wpływają na to gdzie i w jaki sposób wjedziemy ale brak tak zwanego "turystyka" absolutnie nie powinien stanowić ograniczenia w wyborze trasy! Co z tego że znakomita większość ludzi widzi niewielkie motocykle jako pojazdy miejskie tudzież do wypadów dookoła komina? Każdy celuje z zakupem tak aby starczyło jeszcze na paliwo i jedzenie, a że portfele są różne to już całkiem normalna rzecz.

Nie daj też sobie wmówić, że wasz wyjazd do Iranu to była "wyprawa życia". Takie podejście ogranicza narzucając określoną narrację. Lepiej usiądźcie i spiszcie pamiętnik z wyjazdu. To czy go tutaj opublikujesz, czy nie, to kwestia drugorzędna, chociaż sam chętnie bym poczytał. Ważniejsze jest to, że po powrocie dość szybko ulatują z głowy przeróżne drobiazgi i smaczki nadające całej opowieści klimatu. Zapiszcie je, żeby za kilka lat, po powrocie z kolejnego wyjazdu, móc poczytać od czego to wszystko się zaczęło

Na koniec coś a la zapowiedź filmu z wyprawy syna i ojca przez Himalaje na motocyklach 150ccm. W sam raz dla Ciebie żebyś wiedział co Cię czeka gdy dzieciak podrośnie Tak jak w filmie który podlinkowałem wcześniej, tutaj również opowieść składa się z serii ujęć z bardzo oszczędnym komentarzem.

https://youtu.be/eqlFCG_KR8I

Słowem nie przejmuj się swoimi umiejętnościami reżyserskimi, zapodaj chociażby coś podobnie posklejanego z muzyką w tle i będzie dobrze. No i siadajcie, piszcie i co kilka dni wrzucajcie tu opisy kolejnych etapów wyjazdu. Są to jedyne seriale jakie trawię - opowieść z podróży w odcinkach
Neo jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem

Zasady Postowania