| 

| 
	|||||||
| Kwestie różne, ale podróżne. Jak nic z powyższego o podróżowaniu Ci nie pasuje, pisz tutaj... | 
| 
		 | 
	Narzędzia wątku | Wygląd | 
| 

| 
		#2 | 

![]()  | 

Doświadczenia dużego nie mam ale podzielę się moimi przemyśleniami w tym temacie  

![]() - Przede wszystkim dobrze mieć stronę internetową gdzie będą wszelakie informacje o wyjeździe itp. - Warto wymyślić coś oryginalnego w kwestii wyjazdu lub choćby chwytliwą nazwę wyjazdu   Zawsze ładniej brzmi np. "Tropem Orient Expressu" niż "Wycieczka z Paryża do Stambułu".  Lub mieć jakiś motyw przewodni coś a'la rajd katyński.   - Podstawą do szukania sponsorów właściwych jest znalezienie patrona medialnego, który to wspomni o twoim wyjeździe w gazecie/tv i innych. W zamian oczywiście obklejasz motocykl logiem patrona. W zamian oferujesz relację, zdjęcia, wywiady i autografy ![]() - Mając patrona medialnego piszesz/dzwonisz do sponsorów właściwych. Ci na ogół pytają co możesz zaoferować w zamian. Tutaj przydaje się właśnie patronat medialny, dzięki któremu sponsor może liczyć, że jego logo pokaże się w mediach. Wiadomo, ze im więcej patronów medialnych tym lepiej. Oprócz tego logo sponsorów pokazujesz na swojej stronie itp. - W kwestii wiarygodności. Wiadomo, że najlepiej mieć za sobą już różne wyjazdy co daje gwarancje sponsorowi, że wrócisz żywy, opiszesz co widziałeś i pokażesz zdjęcia z logiem/produktami sponsora. (Ty akurat doświadczenie masz niezłe   )- Jeśli chcesz uderzyć o sponsoring do dużych firm to najlepiej zrobić do ze sporym wyprzedzeniem. Duże firmy na ogół planują budżet a w tym kasę przeznaczoną na sponsoring na początku roku. - Jeśli chodzi o np. Aparat fotograficzny to wydaje mi się ,że dobrze mieć patronat medialny czasopisma publikujacego ladne kolorowe zdjęcia gdzie widać dobrą jakość zdjęć a wtedy moze ktoś da/pożyczy Ci aparat. To tak na szybko co mi przyszło do głowy  
		Ostatnio edytowane przez czosnek : 19.03.2010 o 18:54  | 
| 

| 

| 

| 

|