![]() |
|
Hamulce, kola, opony Montaż, demontaż i kontrola takich elementów jak: klamki, pompy hamulcowe, tarcze, klocki, zaciski, przewody hamulcowe w oplocie i bez, koła, felgi, szprychy, opony i łożyska. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#20 |
Motocykl: RD03
![]() Online: 1 godz 11 min 42 s
|
![]()
Witam
Panowie powiedzcie mi czym umyć tłoczek hamulcowy który jest wysunięty z zacisku ale na tyle że nie rozszczelniony jest układ. Czy zmywacz do hamulców jest odpowiedni do tego? Chcę bez rozbierania zacisku i wyjmowania czegokolwiek umyć tłoczek ile mogę a potem go posmarować smarem ate tylko nie wiem czym go umyć: zmywaczem do hamulców czy płynem DOT 4 i szczoteczką do zębów. Zmywacz jest w sprayu i fajnie by to umyło tylko nie wiem czy nie podzieje się coś z oringiem na tłoczku. Wiem że są zmywacze z acetonem i bez. Mam zmywacz CRC do hamulców ale nie piszą nic o acetonie ale np forch juz to podaje Forch zmywacz do hamulców R500 z acetonem Forch zmywacz do hamulców R510 bez acetonu Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Smarowanie linek | 7Greg | Regularne czynności serwisowe | 20 | 03.01.2016 13:36 |
Wymiana klocków hamulcowych | 7Greg | Regularne czynności serwisowe | 54 | 21.01.2012 10:47 |
Niejasności w/s uszczelniaczy tłoczków zacisków hamulcowych. | Artuditu | Hamulce, kola, opony | 51 | 29.12.2010 15:55 |