Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Podróże. Całkiem małe, średnie i duże. > Umawianie i propozycje wyjazdów

Umawianie i propozycje wyjazdów Masz już plan? Nie masz? A może szukasz kompana w podróży? Brak Ci koncepcji na długi weekend, wakacje? Szukasz plecaczka? Nikt nie chce jechać na Elefanta? Tu szukaj bratniej duszy...

Narzędzia wątku Wygląd
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 24.01.2014, 23:14   #19
LRdoktor

LRdoktor's Avatar

Miasto: Radom
Motocykl: BMW GS R1150 Adv
LRdoktor jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 dzień 17 godz 26 min 35 s
Domyślnie

Wyjazd z kraju to najprawdopodobniej 30 czerwca. Chciałbym w sobotę 28-go, ale 29 mamy z synami potrójne imieniny w domu i obawiam się, że gdybym imprezę opuścił to mógłbym już z Gruzji nie wracać... :-).
Może gdzieś się spotkamy szanowny "psie kaflowy". Też nie zamierzam pędzić. Jadę, bo
lubię a, że wiek też nie najmłodszy to i krew chłodniejsza jakby.
O GS-a się nie boję. To moja zabaweczka w naprawdę dobrej kondycji, wyposażona indywidualnie do moich potrzeb we wszystko to, co lata błędów i doświadczeń mi podpowiedziały.
Trampka wcześniej nie miałem. Dużo zajmowałem się Land Rover-ami i dużo nimi jeździłem.
A Abchazja - ponoć piękna podobnie jak południowa Osetia. Ambasada Polska w Gruzji jednak nie zaleca odwiedzin tych rejonów. Problemy z opieką, napady rabunkowe, ograniczona możliwość działań służb dyplomatycznych itd.
Więcej na:
http://www.tbilisi.msz.gov.pl/pl/inf...ilisi_ge_a_31/
A ta droga z Kazbegi na Tibilisi w Gruzji w mapach OpenStreet nazywana jest drogą wojenną omijającą jednak tereny niebezpieczne Płd Osetii. Według mojej wiedzy i wpatrywania się wzrokiem hipnotycznem w mapy ta prawdziwa wojenna, rosyjska droga przebiega przez środek Poł. Osetii w kierunku południowym. Znajdziecie w sieci mapę agresji rosyjskiej na Gruzję w 2008 - jest to fajnie rozrysowane.
Zobaczymy czy nasze palny wypalą, bo jak na Ukrainie wystrzeli coś poważniejszego to se pojedziemy w te i we wte do Gruzji przez Turcję... A to droższe będzie. Etylina 7zł/litr.
Pozdrawiam
LRdoktor
LRdoktor jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania