Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Główny dział > Wszystko dla Afrykańczyka > Kaski

Kaski kaski, gogle, itp.

Narzędzia wątku Wygląd
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 10.03.2013, 22:36   #9
BartekJ

Miasto: Gliwice
Motocykl: RD 07a i orange, ale biały-250 EGS
BartekJ jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 tygodni 1 dzień 17 godz 38 min 13 s
Domyślnie

Cześć. Twoje zagajenie to zabrzmiało jak zarywanie laski w stylu: hej, jestem Marcin, ruch.sz się czy trzeba z Tobą chodzić? O to chodziło. A nie o pokazywanie, kto jest starym użytkownikiem, a kto świeżym. Jest powitalnia i tam, naszym zwyczajem, coś piszemy o sobie, thats all.
Merytorycznie. Mam Suomy Mr Jump. Rozmiar L. Kupiony w Intercarsie. Przejeździłem w nim jakieś 5 tyś km. Z tego ok. 4 tyś w terenie. Po tym czasie wchodzi nieco lżej na głowę, ale i tak robię dzióbek paszczą, jak zakładam. Zawsze jeżdżę w cienkiej kominiarce. Na mojej głowie nie rozklapciał się, policzki są bez przesady ściśnięte. Waga rewelacja, bo parę razy zdarzyło mi się zapomnieć, że mam go na głowie - mając wysoko daszek ( i nie widząc go) strzeliłem dzięcioła w drzwi garażowe . Jest w oficjalnej sprzedaży, więc nie powinno być problemów z ewentualnymi częściami zamiennymi. Co do jego wytrzymałości to nie miałem okazji przetestować przy dobrej glebie - na szczęście. Jakieś ślady na lakierze od gałęzi są.
Gogle mam większe, dla okularników, Smith Optic, i nie mam kłopotów z jazdą w brylach.
Podsumowując, jestem zadowolony z samego kasku. Tylko cena bolała. Osłodą jest europejska homologacja. Jak jeździsz CC, to może to być sprawdzane. Wiem, że z amerykańskimi, sprzedawanymi na alle.....o, bywa różnie.
Pozdrawiam .
BartekJ jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania