Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Podróże. Całkiem małe, średnie i duże. > Przygotowania do wyjazdów

Przygotowania do wyjazdów Jak zdobyć wizę? Jaka kuchenka? Brać materac i namiot? Gdzie są ciekawe miejsca? Jakie kufry wybrać do USA? Czy Anakee założyć odwrotnie? Co to CPD? Odpowiedzi znajdziesz w tym dziale.

Narzędzia wątku Wygląd
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 09.10.2010, 03:23   #11
Roberto

Roberto's Avatar

Miasto: Krakow
Motocykl: RD07a
Przebieg: 62000
Roberto jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 2 tygodni 23 godz 22 s
Domyślnie

Miesiąc temu wróciłem z Estonii jadąc przez Rygę i takie spostrzeżenia:

- na Łotwie nie przyjmują Euro !!!, musisz mieć miejscową kasę
- większość stacji benzynowych to automaty 24 bez obsługi tzn. wsadzasz do dziury ichni banknocik albo kartę, choć ta druga opcja ma taki minus, że maszyna ściąga większą kwotę ( tzn. blokuje na koncie ),a po kilku dniach bank bierze ile się należy. W moim przypadku było to 256 zł. Problem jeśli masz mały limit dzienny, bo może nie starczyć. Szukaj więc tych normalnych, tam przynajmniej można kawę wypić
- w Rydze policja jeździ na zielonych motocyklach i pojawia się dość szybko, ale gdy wjechałem na Stare Miasto pozostawiając w tyle znak zakazu wjazdu i zaparkowałem centralnie pod knajpą, było tylko miłe pozdrowienie i pojechali sobie dalej. Widać albo szanują turystów, albo też chcieliby mieć Afryczki
- Visa wszędzie bez problemu
Roberto jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania