|
|
#51 |
|
Fazi przez Zet
![]() Zarejestrowany: Mar 2009
Miasto: Berlin
Motocykl: RD07
Przebieg: ∞
Galeria: Zdjęcia
Online: 10 miesiące 2 tygodni 3 dni 4 godz 53 min 0
|
Zimiok , porsze i inni błagają o zniesienie zakazu pojazdów spalinowych do 2035. Ten zakaz wymyśliła Unia. Porsze złamało sobie kark o samochód EV. Sami to potwierdzili
Udowodnij, że ten zakaz nie wprowadziła komuna brukselska
|
|
|
#52 |
![]() |
Aha, czyli prawo, które będzie obowiązywać od 2035 r. spowodowało minimalny EBIT w 2025 r. jednocześnie generując rekordowy EBIT w 2023 r i nie wiele mniejszy w 2024
PS. Źli urzędnicy z Brukseli doprowadzili do upadku również giganta z USA: https://moto.pl/MotoPL/7,88389,32377...dal-firme.html |
|
|
|
|
|
#53 |
|
Fazi przez Zet
|
Dzwon do porsze i powiedz im że się mylą.
Dotacji nie ma.na elektryki i cała sprzedaż padła. 20-24 były dotacje i wszyscy "zarabiali". Nie ma dotacji i leżą bo tak kończy każdy socjalizm. Mercedes też się myli bo obwinia swój kryzys zakazem aut spalinowych , który wykonała komuna w Brukseli. https://www.elektroauto-news.net/new...brenner-verbot Miesięcznie 50 tys ludzi zwalniają z Automotive. Experci mówiąc że za chwilę nie będziemy w ogóle w stanie zrobić auta bez chińczyka. Ja bym wprowadził zakaz spalinowych dziś. To naoewno pomogłoby w zyskach producentów samochodowych
|
|
|
#54 |
![]() |
To ciekawe co piszesz... szkoda, że nijak ma się do faktów.
"[...]pierwszym półroczu 2025 roku Porsche sprzedało na świecie 146 391 samochodów. To oznacza 6-procentowy spadek zainteresowania sportowymi modelami niemieckiej marki. Taka sytuacja to w dużej mierze wina słabego wyniku na chińskim rynku, gdzie sprzedaż spadła o 28 proc. Zdaniem przedstawicieli producenta za taki wynik w Chinach odpowiadają trudne warunki rynkowe oraz silna konkurencja. Wzrost popularności dotyczy wyłącznie Ameryki Północnej, która jest największym regionem zbytu samochodów Porsche. W tym przypadku odnotowano poprawę na poziomie 10 proc. Porsche dodało, że wśród pojazdów sprzedanych na całym świecie 36 proc. stanowiły zelektryfikowane modele. To o 14,5 proc. więcej niż w ubiegłym roku.[...] |
|
|
|
|
|
#55 |
|
Fazi przez Zet
|
Paczpan. U mnie krytykują zakaz spalinowych. Nie tylko ale też. To oficjalna strona, ale.penie kłamią jak ja.
https://newsroom.porsche.com/de/2025...e%20eingeplant. Hyba że się mylący bo jak wiem, zakaz aut spalinowych pomaga firmom samochodowym o Porsze wraca do spalinowych i rezygnuje z elektryków coraz mocniej. Mrzonka o emobilnosci właśnie upada. Czy porsze tego chcę czy nie, będzie niszowa marka dla koneserów bo produkują badziewie w wysokiej cenie
|
|
|
#56 |
![]() |
Faziku.
Jedziesz nie pisz, piszesz nie jedź
|
|
|
|
|
|
#57 | ||
![]() |
A czy choć jedna osoba w tym wątku powiedziała, że zakaz silników spalinowych jest dobry, że tak to powtarzasz jak jakąś mantrę?
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
|
||
|
|
|
|
|
#58 |
![]() |
Idź się pomodlić do PE tam stoi taki pomnik patrona kołchozu może dostaniesz oświecenia co by tu jeszcze spierdolić w tej fajnej Europie.
|
|
|
#59 |
![]() Zarejestrowany: Sep 2013
Miasto: Lubelskie
Motocykl: CRF1000
Przebieg: 149 000
Online: 1 miesiąc 2 tygodni 3 dni 12 godz 14 min 33 s
|
Chciałbym hodować z 2, 3 kozy tak dla dzieci trochę dla zabawy ale też mleko dobre, trawnik by kosiły a może i sąsiadom by się trochę tego białego napoju życia odstąpiło .. niestety taka hodowla jest niedopuszczalna i muszę spełnić w h... paragrafów, że już na wstępie się odechciewa a za przekazanie 1l mleka sąsiadowi to milicja z sanepidem będzie za 5min. ... to niech pomyślę co jak będę chciał jako inwestor produkować samochody ? jeżeli to to nie to samo co hodowla kozy to z góry przepraszam za porównanie.
Porshe czy inne marki nie przestaną istnieć, firmy upadną w UE ale podobnie jak KTM będą produkowane nadal tylko w Chinach ew Indiach, a UE będzie nadal rozkminiać co tu udoskonalić przy hodowli domowej kozy. Ja bym się nie martwił zakazem sprzedaży aut spalinowych w 2035 bo i tak będziemy już jeździć rowerami i rikszami ![]()
|
|
|
|
|
|
#60 |
|
Fazi przez Zet
|
Zajebiste porównanie.
lepiej się nie dało. Tymczasem reszta świata jest Zimiok, same porsze przyznało na swojej stronie internetowej, że kark jej złamały przepisy z Brukseli. Dalej twierdzisz że Bruksela niczego nie zabrania i ja kłamie. Pozostawiam Cię w tym twierdzeniu i dziękuję za rozmowę. Więcej nie mam Co do powiedzenia w tym temacie.
|
![]() |
|
|