Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary Dzisiaj, 14:42   #2
arbo
dupa nie ajatollah

Motocykl: xd
arbo jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 6 dni 23 godz 57 min 36 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał surya Zobacz post
Oczywiście nie wybierajcie się skrótem właściwego Pamir Hwy M41 (bardzo dużo tirów, trasa typu ostra rozjebunda)
Rozumiem, że mówisz o trasie via Dangara i Kuliab?
Które odcinki są jeszcze bez asfaltu? Jechałem z Kala-i-Kumb do Duszanbe tamtędy dość dawno (2012) i się zastanawiałem czy znowu nie pojechać, żeby obczaić "nową jakość" (sądziłem, że już na całości od Duszanbe asfalt jest), a nie ciągle do znudzenia przez Chaburabot. Od Kala-i-Kumb w drugą stronę (w kierunku Chorogu) trasę znam, byłem ostatnio w tamtym roku.

Gdyby ktoś się chciał zapuścić w 7 jezior to polecam zostawić motóra/auto przy ostatnim (dalej i tak się nie da) i zrobić sobie spacerek w górę doliny do podnóża lodowca. Nie jest trudno, nie jest daleko (4-5h tam i nazad bez pośpiechu), a widoki fajne. W drodze powrotnej będzie Wam towarzyszył sympatyczny czarny brysio, nie martwić się, bo wróci sam.
Może zasugerować, że Hyde park tylko dla dorosłych? Bo z tym na własną odpowiedzialność nie wszyscy rozumieją jak widać. Wchodzą i narzekają że jest jak jest. To tak jakbym wszedł do monopolowego i prawil kazanie jaki alkohol szkodliwy.
(copyright Fazik)
arbo jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem