Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary Dzisiaj, 09:25   #1
rdrv33

Miasto: Krk
Motocykl: SD13 (CRF1100) 2023/2024
rdrv33 jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 tydzień 2 dni 8 godz 30 min 54 s
Domyślnie Czy CRF 300 nadaje się na piach?

Zastnawiam się nad drugim moto, aktualnie mam CRF1100 Standard, zrobiłem na niej pare wycieczek, z ciekawszych to objechaliśmy ze szwagrem odcinek z Merzougi do Zagory offem takim bardziej wymagających fragmentem i ogólnie było spoko, nie było lekko ale raczej bez większego problemu.
I o ile nie boję się Africą śmigać w takim terenie jak jestem z kimś tak solo miałbym większe obawy, głównie z tego powodu, że po upadku zwyczajnie ciężej ją podnieść zwłaszcza w takim fesz feszu.
No i generalnie chodzi mi po głowie drugie moto na rekonesans w okolicy. Najchętniej celowałbym w 690 lub 701 ale póki co szkoda mi na nie kasy bo inne priorytety ale takie CRF300 jest już powiedzmy w zasięgu.

Ktoś robił tym może jakieś dalsze wycieczki szczególnie przemierzając pustynię i kopiąc się w fesz feszu? Zastnawiam się jak bardzo przeszkadza mniejszy moment oraz moc.

Africa mimo, że ciężka to póki się nią jedzie to prowadzi się świetni, ma duży moment i spory zapas mocy więc potrafi mocno ten piasek wyrzucać z pod koła - wiadomo - jak już leci na bok to nie ma co jej ratować, ale póki jedzie to raczej tej masy aż tak nie czuć.

Czy na CRF300 możne tego momentu i mocy realnie braknąć, żeby np. pośmigać po wydmach? Wiem, że np. taka Itchy Boots przejchałą bodajże wlasnie na CRF300 kawał świata ale jestem ciekawy odczuć osób które jeździły troche dużym advenczerem jak africa i czymś mniejszym jak właśnie CRF300.

Jakie inne motocykle podobnej klasy jak 690/701? Mogą być również starsze.
rdrv33 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem