Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary Dzisiaj, 12:22   #19
ramires
Administrator

ramires's Avatar

Miasto: Otwock ale chętnie na Śląsk bym wrócił
Motocykl: RD37A (Hybryda), dwie ramy RD03 w zapasie
Przebieg: ojojoj
ramires ma wyłączoną reputację
Online: 1 miesiąc 4 tygodni 1 dzień 3 godz 28 min 44 s
Domyślnie

Tomek

Patrzę ZAWSZE aby mimo wszystko skanować laserem - nie lubię do końca NIR trybu.
Działam jako beta tester w Creality i mają napisane, że jest do poprawki algorytm sieciujący przy NIR bo działa koślawo.

Pracując na Artec'ach tego problemu nie ma - ale sam wiesz, że to zupełnie inna liga skanerów.

Wracając do dużych powierzchni typu maski samochodów czy podobne.
Ich algorytm nie zawsze łapie właśnie maskującą tasmę, szczególnie w trybie dużych obiektów, dlatego szukam sobie alternatywy.

Dzięki mojemu uporowi poprawiono wersję softu na iPada i działa bardzo dobrze, więc w pełni mam mobilne centrum skanowania.

Nawycinałem z folii magnetycznej 3M 10mm oczka i kleję w wolnym czasie markery do tego, przy metalowych tematach już działa obiecująco.

Wiem też jak sobie radzić bez markerów przy mniejszych obiektach co jest bardzo fajne.
Generalnie obecnym problemem jest miejsce na dysku...

Robię na bieżąco porządki ale wysokiej rozdzielczości skany potrafią kilka lub kilkanaście giga ważyć.

Ostatnio u Chomika będąc trochę sobie rzeczy skanowałem, mam umowę z Quicksurface na tyle dobrą, że dostarczając im skany, poprawiając polonizację i kilka innych tam usług robiąc mam obecnie roczną licencję softu bez kosztów (mówimy o sporej kasie jak wiesz).

Czeka mnie teraz coś, do czego nie przywykłem - nagrywanie tutoriali - a ja średnio na jeża to lubię
zważywszy, że mało prezentacyjny jestem przed kamerą, ludzie często próbują regulować odbiorniki, a ja naprawdę tak wyglądam

WhatsApp Image 2026-05-29 at 12.16.31 (1).jpeg

WhatsApp Image 2026-05-29 at 12.16.31 (3).jpeg

WhatsApp Image 2026-05-29 at 12.16.31.jpeg

WhatsApp Image 2026-05-29 at 12.17.12.jpeg

...okręt mój płynie dalej... gdzieś tam...
ramires jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem