Witajcie,
Walczyłem z tym problemem na samym początku CRF1100 , bo dostałem ją już w pażdzierniku 2019. U mnie Pactalk , android i zumo 395. Póżniej dałem sobie pokój , bo nie przepadam za jazdą z gps i generalnie korzystałem albo z intercomu z pasażerką albo z telefonu. Ostatnio wpadł mi w ręce gadżet AAwireless TWO i androidauto odpala się za każdym razem perfekcyjnie i o wiele lepiej niż bezpośrednie połączenie kablowe z moto !!! Minusem jest brak ładowania telefonu ale przy odległościach jakie ja pokonuje bateria wystarcza bezproblemowo. Niestety najsłabszym ogniwem zostaje Packtalk , bo dalej wariuje w sensie włączony przed włączeniem zapłonu czasem zatrybi , a czasem się wyłączy, po zapłonie czasem połączy czasem nie . Jeżeli się nie łączy wyłączam go i włączam ponownie wtedy na 99% wszystko gra i buczy. Zauważyłem jedną zależność , że problemy połączenia występują u mnie pod domem gdzie tel ma jeszcze zasięg wifi. Jeżeli odpalam cały zestaw poza wifi domowym to od pierwszego razu jest ok. Zauważyłem jeszcze , co gdzieś ktoś wspomniał ,że nie słychać w intercomie takie coś ,że czasem odpali się Android auto i Cardo jest włączone tylko jakby te wszystkie systemy wolniej robią i moto połączy Androida nie widząc intercomu ,żąda połączenia słuchawki bluetooth i tam trzeba dać mu chwilę , bo kilka razy kliknąłem w sensie przesunąłem opcję połącz , a on odrzucił parowanie , bo pierwsze wyświetlenie jest odrzuć (trzeba przesunąć na paruj) i wtedy trzeba od nowa wejść w bluetooth i połącz ze słuchawką, inaczej będzie o niej zapominał. Konfiguracja wygląda tak ,że tel sparowany z Android auto poprzez AAWireles TWO. Cardo jako słuchawka z moto do Android auto. Gps z cardo jako GPS (wg procedury w instrukcji parowania z gps !) ten zestaw daje mi póki co najlepsze efekty aby nie gotować się w słoneczku przed wyruszeniem , bo właśnie coś nie trybi i nie łączy i można jechać tylko zamiast muzy będzie szum wiatru ...ewentualnie obcięty poprzez korki w uszach...
Ja obstawiam , że Cardo nie daje rady z nowymi rzeczami... Mój swoje lata ma i był tylko aktualizowany , czy aktualizacje poprawiły coś nie odczuwam...wymieniać ? mój jeszcze dzienny trip przeżyje na baterii nie widzę sensu..Gdyby ktoś odkrył lepiej działającą kombinację parowania to nie się dzieli...
Pozdrawiam Arek
|