Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary Wczoraj, 11:40   #72
Dlugi_TA

Motocykl: Transalp 650 RD11
Dlugi_TA jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 tydzień 3 dni 10 godz 17 min 58 s
Domyślnie

matijas - jeśli tak jest, jak piszesz to straszne kombinacje przy nawigowaniu z GM.
W IGO tworzę waypointy w miejscach, które chcę zobaczyć, w pliku inicjacyjnym IGO mam możliwość ustawienia odległości, przy jakiej "zaliczy" mi odwiedzenie punktu (w którejś wersji IGO miałem grzebnięte w tym pliku z ustawieniem tej odległości na 1000m, mocno się zdziwiłem będąc w UA jak mi punkty trasy znikały :-) ).
Nigdy nie układam trasy wybierając tylko miejscowość bo było by tak jak pisesz - ciągnie przez centrum.
Trasę wpierw planuję w googlach w moje mapy, tam mam możliwość podglądu zdjęć satelitarnych by sprawdzić, czy czasem nie ciągnie mnie jakimiś leśnymi/gruntowymi drogami tylko dlatego, że ma tam routing - szkoda mi czasu na męczenie się w terenie, jeśli nic tam nie ma ciekawego. Później taką trasę przeklepuję do IGO, które ma inną kategoryzację dróg więc muszę tak jakby przejechać całą trasę sprawdzając czy pokrywa się z tą już opracowaną w moje mapy.
Mocno ręczna robota, trasę zaczynam opracowywać parę miesięcy przed wyjazdem, ale plusuje to podczas wyjazdu, że wiem, czego się spodziewać.
Dlugi_TA jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem