Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 23.12.2021, 16:53   #262
pałeł
gsm: 512242193

pałeł's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Miasto: Rzuchów
Motocykl: RD11a
Galeria: Zdjęcia
pałeł will become famous soon enough
Online: 4 miesiące 3 tygodni 6 dni 13 godz 19 min 43 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał Kazmir Zobacz post
Chodzi o przebieg sygnału np czyszczenie płyt zasiarczonych odpowiednim przebiegiem wygenerowanym przez prostownik. Zasilacz laboratoryjny ma "prawie" przebieg prostej i nic więcej. Inna sprawa, że taki prostownik może mieć większe tętnienia i inne szumy, ale to służy do ładowania kwasiaka, a nie zasilania audiofilskiego wzmaka

Anyway, jak to mówią angole nie wiem, czy przekonamy Dzieja do zakupu porządnej ładowarki?
Ja wiem ze zrobi bo tak ładuje właściwie wszytko np alternator 3 fazowy ładuje tez prawie prosta linia tylko tętnienie większe w specjalne przebiegiem z odsiarczanie to jak zobaczysz wykres pod oscyloskopem to można coś wymyślić. Acha przypominam jeszcze jeden fakt o którym sam zapomniałem ale przez to sam się w temat wgryzlem. Mianowicie kiedys standardem zasilania bylo 220V i taki prostownik transformatorowy nawinięty byl tak ze na wyjściu dawal te 14.8 dzis pewnie przy takiej ilości fotowltajiki w sąsiedztwie da na wyjściu 17 i cos voltow bo w sieci masz już 240 v z plusem.
pałeł jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem