Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 27.12.2020, 11:45   #57
pałeł
gsm: 512242193

pałeł's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Miasto: Rzuchów
Motocykl: RD11a
Galeria: Zdjęcia
pałeł will become famous soon enough
Online: 4 miesiące 3 tygodni 6 dni 14 godz 23 min 26 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał bukowski Zobacz post
Błędnie podałem 7,2 Ah, jednak fabrycznie jest 11,8 Ah, a to w porównaniu do 6Ah to jest 2x więcej...Natomiast nie zgodzę się z tym, że "wystarczy". W turystyce asfaltowej, owszem. Ale są sytuacje w czasie wyjazdów na zadupie, gdzie prądu potrafi zabraknąć.
Raz musiałem pchać moto na przejściu granicznym, po 1,5 h podjeżdżania i gaszeniu z hebla zrobił się zonk. W terenie, gdy się walczy, też czasem trzeba kręcić rozrusznik naście razy w ciągu godziny. Po glebie motor zwykle potrzebuje chwili dłużej, żeby odpalić. Na biwaku można zapomnieć się przy doświecaniu czy ładowaniu akcesoriów. Gdy siądzie ładowanie, zawsze można wypiąć lampę i jechać na samym aku.
Są przecież Buki i policjanci. I przepaści, w które można wpaść. I można zamarznąć na śmierć, i wylecieć w powietrze, i utonąć w morzu, i połknąć ość, i tak dalej.
zagłębiłem sie w serwisówke z crf1000l i tam masz taki zapis SPECIFIED CURRENT LEAKAGE: 0.66 mA maximum czaisz to jest problem dotyczący twojej Afryki znajdziesz z to w rozdziale 21/7 a w rozdziale 21-3 masz kolejność rozwiazywania problemów i tam prąd upływu masz na drugim miejscu po teście baterii 0,66mA to naprawdę mało
pałeł jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem