Cytat:
Napisał CzarnyEZG
Dzięki za info.
W przypadku mocno rozładowanego akumulatora dawałem 2A, bo poniżej wskazówka leżała na zerze zaraz po podłączeniu. Czy w takim przypadku poczekać aż się sama podniesie? czy podnieść ją potencjometrem i spróbować ustawić na około 1A?
|
Jeśli podnosisz prąd to przez podniesienie napięcia którego nie mierzysz mam taki prostownik który przy 9A wali 17 V trochę dużo co ?

wole zrobic mniejszym napięciem i wolniej oczywiście na starcie jest ok mozna ładować do wystąpienia gazownia prądem o 20-30% pojemności ale potem nalezy zejsc z prądem i napięciem ale jesli z tych 2A szybko spada na mniej to możesz tak ładować
Cytat:
Napisał Artek
Paweł, zmuszasz mnie do zakupu kolejnego urządzenia do garażu, które niestety rzadko będę używał.
 Za tak dogłębną analizę tak trudnego tematu.
|
Wcale nie do niczego nie zmuszam. Pokazałem alternatywę więcej możliwości a mniejsza cena, ale za to obsługa, choć opcja na zimę typu podepnij i zapomnij tez tu jest

na wykresach są wartości V i A które należy ustawić fazie podtrzymania tylko po co? Skoro cykl ładowania można powtórzyć. To tylko zaoszczędzona energia elektryczna.