Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 04.11.2008, 08:45   #225
chomik

Zapłaciłem składkę :)

Motocykl: RD03 RD07a Tenere700 WR
Przebieg: 666
chomik jest na dystyngowanej drodze
Online: 4 tygodni 15 godz 37 min 43 s
Domyślnie

Po 24 godzinach plyniecia promem i przekroczeniu zwrotnika Raka wyladowalismy na syudanskiej ziemi, niestety motocykle przyplynely po nastepnych 24 godzinach. Nastepnie czekaly nas 300 km pustyni i drogi w ostrym offie i miejscamy bardzo glebokim piachu (czyli to co Chomiki lubia najbardziej ) ) Bylo miodzio choc Mlody nie podziela mojego pogladu i twierdzi ze bylo prze...... W miedzyczasie siadla pompa paliwa u Mlodego jak nam sie wydawalo a wszystko w srodku takiego piachu i wiatru ze z zamknietymi oczami musielismy pracowac i plujac ciagle piaskiem w koncu naszczescie okazalo sie ze to po rozebraniu moto i wymianie kolejnej pompy ze to nie pompa ale jedna z wtyczek ktora odpowiada za sterowanie pompy byla nie do konca wlozona i wypadala powoli na dziurach az w koncu ogolnie wypadala i motocykl krecil, ale nie chcial zapalic. Udalo sie naszczescie i pojechalismy dalej ale caly dzien byl w plecy... Nastepnego dnia troche nam Mlody sie pochorowal ale niegoroznie - zoladkowo jednak musielismy zrobic przystanek na caly dzien. Nastepne dwa dni to jazda juz po asfaltach do Chartumu w ktorym wlasnie zlozylismy aplikacje o wizy etiopskie dzisiaj odbior i jutro jedziemy dalej.... Pustynia sudanska robi naprawde wspaniale wrazenie a AT na Desertach idzie przez piasek jak burza, rewelacyjna opona , niestety widze ze asfalt ja zabija... no coz mamy jeszcze Anakee wiec jakby co to zmienimy...
Co do nocy na pustyni to niebo nabiera ksztaltow 3D naprawde jest piekne....
Niestety moja komorka nie dziala w Sudanie wiec nie moge wrzucac relacji i zdjec z telefonu wiec nastepne pewnie z Etiopii.