Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 03.10.2008, 15:09   #50
wieczny
Common Rejli

wieczny's Avatar

Miasto: Warszawa
Motocykl: R650GS Adventure & LC6 750 Adventure
Przebieg: dupa
wieczny jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 3 tygodni 1 dzień 5 godz 39 min 17 s
Domyślnie

1) AT na szosówkach wygląda pedalsko.
2) TKC komplet wystarczyły mi na conajmniej 10kkm głównie na szosie, w tym 2-3 obładowane wypady. Szacuję, że tył dojedzie do 13kkm, przód do 16-17kkm (szacuję, nie wiadomo jak się wyząbkują).
3) Obie pozwalają na przytarcie buta w zakręcie, obie pozamykasz i się nie wypieprzysz bo bardzo ładnie dają znać jak stoisz z przyczepnością.
4) Na obu lecisz 160km/h bez bujania.
5) Właśnie za kilka dni wracam na kości, bo po powrocie z Alp zrobiłem 200km tylko dla tego, że 3,14erdole jazdę po Warsiafce, a w terenie Anakee to syf kiła i mogiła.

Ale co najważniejsze - nie mam zielonego pojęcia jak jeździsz, nie wiem czy stosujesz klejenie zawiechy, nie wiem którym hamulcem uczono Cię hamować, nie wiem wielu innych rzeczy, które będą miały wpływ na Twoje odczucia podczas jazdy na danych oponach. Przy dynamicznej jeździe przód TKC zniknie.

Dla mnie:
-na asfalt Anakee
-na dojazd asfaltem a potem wizyty na szutrze - TKC80
-zestaw na codzień - przód TKC i tył T63. Na tym też buta przytrzesz i się nie wywalisz.

Cytat:
Czy na anakee wjade w piach bez stresa, że zwała zaraz nastąpi?
Na Anakach wjechałem w boto dwa razy i w życiu tej traumy nie zamierzam więcej przechodzić.

Cytat:
Czy na tkc 80 dojadę do np. chorwacji bez stresa, że nie pochyle się w winklu wytarczajaco?
Przy delikatnej, płynnej jeździ TKC w zupełniści wystarczy. Płynna znaczy mało hamowania. W winkle spokojnie można się kłaść. Trzyma jak głupia i zaczyna bujać, gdy dojdziesz do końca bieżnika.

wieczny jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem