Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 27.09.2012, 20:51   #23
Mirmil

Mirmil's Avatar

Miasto: mielec
Motocykl: pilnie sprzedam
Mirmil jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 miesiące 1 tydzień 5 dni 5 godz 6 min 7 s
Domyślnie

Kajman!
co innego samochod, wyladowany sprzetem,robiacy za backup wyjazdu motocyklowego,a co innego stary rzech, motocykl, ktory przejezdza pomiedzy beczkami na check-pointach jak tylko kierowcy sie podoba.
Ja nikogo nie namawiam do placenia,badz nie,pisze tylko o swoich doswiadczeniach i uwagach.
Kazdy podruzoje jak lubi,jeden lubi ryzyko i dreszczyk emocji bedac sciganym przez sluzby mundurowe, a drugi ceni swiety spokoj i pozory bezpieczenstwa majac wzytskei dokumenty w kieszeni.
Przy wjezdzie do mauretani jedyna oplata to byla taka w urzedzie przerobionym z ladnie pomalowanego szara faba kontneru transportowego.
Urzednik w mundurze chcial nas skasowac po 10E, za wjazd motocyklami do mauretani, mysmy mu zaproponowali po 10 $, ten sie oburzyl, po krotkiej dyskusji machnal reka nanasze dolary i kazal jechac dalej. BYlem zdziwiony,ale coz, pojechalismy.(ale chyba jakies bumagi dostalismy)
Przy wyjezdzie z mauretani nawet nie zatrzymywalismy sie na posterunku celnym, celnik dognil nas na posterunku granicznym, zawrocilismy 1 km na celny, tam chyba oddalismy dokumenty, mielismy sprawdzane wizy i pieczatki, celnik zarzadal 10E jako oplate wyjazdowa, za wbicie pieczatki i wpis do ksiagi,odmowilem oplaty,zabralem paszport i powiedizalem,ze jade dalej, ten mnie zatrzymal, wbil pieczatke,wpisal do ksiazki,powiedzial bon vouayage, wiec pojechalem dalej.
Nie zawsze wiem, kiedy trzeba placic,a kiedy mnie chca wuruchac bez mydla,wiec przezornie nie place,jak na razie jeszcze nigdy nie cierpialem z tego powodu, owszem,czasami mialem przygode,czy dwie wiecej, ale zawsze zakonczne bardzo pozytywnie...
taka ze mnie ostatnia kutwa