Podsumowanie :
Trasa: Szlakiem Orlich gniazd, długość 65 km, szutry, trochę asfaltu, trochę piasku (wg przewodnika Skody Yeti
z pominięciem szlaków rowerowych).
Ciekawe miejsca po drodze: Ogrodzieniec, Podzamcze, Kroczyce, Mirów, Bobolice, Żarki, Olszty, Pustynia Błędowska.
Start: Podzamcze - centrum N 50 27 14, E 19 32 51.
Czas: 5-6 maja 2012, zbiórka w sobotę do 10.00 i START o 10.15 z Podzamcza
Nocleg: Agroturystyka .
Wstępnie zarezerwowałem domek ( w lesie, gdzie można zrobić ognicho) w miejscowości Żarki Letnisko niedaleko od Poraju. Problem jest taki, że jest 7 łóżek i parę osób musiałoby wziąć kalimaty i śpiwory. Komu nie będzie za ciężko to wziąć.
Właścicielka zgodziła się na spanie dodatkowych osób na podłodze i mam nadzieję, że nie wystraszy się taaakiej hordy moturzystów (pewnie brudnych
).
Nie znalazłem agroturystyki gdzie mogłaby pomieścić większą ilość ludzi. Jeżeli ma ktoś jakiś namiar to dajcie znać.
Jadę z plecaczkową, więc tempo turystyczne. Oczewiście nie narzucam nikomu mojego tempa i możemy się podzielić na grupę wolniejszą i szybszą. Na miejscu coś się ustali .
Gdzieś pod koniec dnia (w sobotę) musimy zaopatrzyć się w środki gaszące pragnienie i łaknienie.
Dreed: Skrzynka ma 60x30x6 cm i pod siatką będzie latała, bo też swoje waży. Musiała by byc w jakiejś torbie.
W tej sytuacji nie biorę skrzynki z narzędziami, więc każdy bierze, co potrzebuje w razie W.
tel do mnie : 609 286 249
Wylatuje z Opola koło 7.00 jakby ktoś leciał z tej strony.