Wątek: brak ladowania
Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 14.09.2011, 11:10   #59
ferolo

ferolo's Avatar

Miasto: Słupsk
Motocykl: CRF1000
Przebieg: od zera
ferolo jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 3 tygodni 9 godz 59 min 14 s
Domyślnie

Hej podłączę się do tematu odnośnie problemów z ładowaniem.
Parę razy w dość krótkim okresie czasu miałem problemy z odpaleniem moto ,
np: jadąc w trasie wszystko było w porządku lecz gdy zgasiłem już nie odpalił.

Kontrolki przygasły i tylko przekaźnik pykał więc jedyne co pozostało poprosić kogoś aby mnie pchnął, oczywiście moto odpaliło. Ten problem spotkał mnie już ze trzy razy a ostatnio w polu że musieli po mnie przyjechać i pomóc motor wyciągać.

Ale do sedna sprawy z elektryką nie jestem na bakier i swoje umiem podłubać lecz tutaj powoli mi ręce opadają.
Wczoraj wyciągnąłem aku do lądowania naładowałem do fulla, dziś na mierniku prąd pokazuje 12.50 V
Trzyma więc prąd jest włożyłem do afry aby ją zapalić miernik w dłoń aby sprawdzić spadek napięcia.
Spadło do 11.20 V potem 10.20 V ale odpaliła bez problemu, podpinam miernik aby sprawdzić lądowanie.

Przy 1200 obr jest 12.50 V przy ok. 3500- 4000 13.79 V czyli nie tak źle
Ale teraz myślę sprawdzimy ile to ustrojstwo będzie miało jak włączę światła , więc włączam postojówki .
Spadło do 13.20 V przełączam mijania już spada 12.70 V myślę już ciekawie się robi włączam długie 12.15 V tutaj runąłem.
Nadmienię że instalację mam przeczyszczoną, kostki pozmieniane na hermetyczne ,przekaźnik nowy. O właśnie po dodaniu obrotów minimalnie podnosi się prąd lądowania
Co wy na to czyżby regler padł i pod obciążeniem nie daje rady takie moje zdanie a wasze

Ostatnio edytowane przez ferolo : 14.09.2011 o 11:12
ferolo jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem