24.07.2010, 09:45
|
|
Miasto: WROCŁAW
Motocykl: RD07
Online: 3 tygodni 3 dni 2 godz 10 min 10 s
|
[QUOTE=R2D2;124863]Takie pomiary robić miernikiem za niecałe 50PLN ?
To tak jak nasikać do silnika i powiedzieć że tam jest olej.
Reasumując : takim miernikiem to można sobie .... wiesz co ….Dalej mi się nie chce pisać
R2D2 – skrytykowałeś moją pracę, zasugerowałeś, że wpisując pomiary okłamałem wszystkich („papier wszystko przyjmie”)a teraz piszesz, że nie ma co się „grzać”.
- pomiary robiłem z dużą starannością, miernik z zakresem do 20A, kupiłem specjalnie po to aby dokonać tego pomiaru. Nie chodziło mi o to aby badać co jest 1000 miejsc po przecinku, ale PORÓWNAĆ. Skoro na moim "badziewnym" mierniku wyszło, że STARY REGLER pobiera 17A/Fazę i ten sam "badziewny" miernik pokazuje, że NOWY REGLER pobiera około 5A/fazę, to co jeszcze będzie widać na mierniku za 5000zł.
Tu muszę powiedzieć, że Twoja odpowiedź na moje pomiary mnie zaskoczyła. Wiele osób liczy się z Twoim zdaniem i z pewnością spodziewają się czegoś więcej np:
" Z pomiarów RAF,a wyszło, że ....oznacza to, że to i to...warto jednak zbadać to miernikiem o większej częstotliwości pomiaru bo to i to..."
A tu czytam "merytoryczą" odpowiedź:
Reasumując : takim miernikiem to można sobie .... wiesz co
Wiem, że części zainteresowaych wystarczyło już, że regler działa. Kolejna grupa dostaje pomiary takie jakie udało mi się zrobić i które mogą zrobić dla potwierdzenia sami. Jak już wiem, to tą kolejną grupę to też zadawala. Aby zaspokoić potrzeby tych którzy chcą jeszcze więcej proszę abyś R2D2 (lub ktoś kto ma czas, umiejętnośći i drogie mierniki) dokonał pomiarów na tych drogich i wyszukanych sprzętach.
Silnik przy 5000 rpm. wykonuje 83.33333 obrotu na sekundę wiec wyobraź sobie co mierzy twój miernik.
-chciałem pokazać średnie i przybliżone wartości - ale w sumie osobiście chętnie zobaczę kosmiczne wykresy.
Dalej mi się nie chce pisać ,
..... tu nie wiem co powiedzieć...
szkoda że nie miałem sond prądowych do oscyloskopu i wiecej czasu jak miałem ten regler to bym zrobił konkretne pomiary.
- prośba o pomiary wisi tu od miesiąca - nikt się nie zgłosił dlatego zrobiłem je samodzielnie kupując taki miernik na jaki mogę sobie pozwolić. Następnym razem kupię miernik z NASA, może w końcu wyjdzie jakimś miernikiem, że mój regler jest do dupy, i część osób dopiero będzie takim wynikiem zachwycona, bo może nikomu nie zagram na ambicji. Mogę na kolejny miesiąc wysłać regler do Ciebie z prośbą o rzetelny pomiar. Jak wiesz od tego zacząłem dawno przed postem Kaźmira. Tu jeszcze raz dziękuję za to, że chciałeś.
Papier przyjmie pomiary i dane techniczne miernika
- pomiary są takie jak odczytałem z "badziewnego" miernika, Twoją sugestię odczytuję, że wpisałem cyfry z kosmosu...i że Was okłamałem
Dalej nie wiem czy regler jest zrobiony na regulatorze liniowym, impulsowym , kwarkowym czy protonowym .
i z całym szacunkiem nie chodziło o to abyś się tego dowiedział, nie chcemy pisać co jest w środku.
- R2D2 - jestem zaskoczony tym co piszesz, daleko mi do Twojej wiedzy o elektrotechnice, ale może warto dopuścić myśl, że mogło się coś komuś udać i jest możliwe zrobienie czegoś dobrego.
Dodam, że źle mi się to pisało, ale....
Biorę krytykę GURU do siebie i idę się zapisać na polibudę, wydział elektrooniki - może za dwa lata będę godzien zrobić pomiary które usatysfakcjonują.
Rafał
|
|
|