![]() |
G±bki na manetki
Hej, czy używacie na Nat jakie¶ g±bki na manetki kierownicy ?
Czy możecie co¶ polecić? Nat wg mnie ma do¶ć chude manetki, a do tego po kilku latach mam wrażenie że stały sie ¶lizgie/¶liskie |
Używam manetek z pianki MOOSE RACING. Możesz jeszcze pomacać Progrip Rally, dla mnie też okej.
|
Hush puppies maj± dobre opinie.
|
Ja używam Ariete, też git.
|
Wibracje? Có¶ innego powoduje, że używacie? One nie ograniczaj± działania grzanych manetek?
|
To s± manetki , które montujesz bezpo¶rednio na kierownicę a nie na grzane manetki. Nie wiem czy jest co¶ co można montować na grzane, te o których pisałem izoluj± wibracje i pewniej trzyma się kierownicę.
|
Oczywi¶cie że ograniczaj± grzanetki
|
PROGRIP 786 ROAD RALLY - dobre, uzywam od wielu lat.
Jesli chcialbys ogarnac grzane, mozesz sprobowac z cienka owijka do roweru szosowego. Wszystkie szybciej czy wolniej uj niestety strzela... |
Cytat:
Głównie my¶lę o tym aby zwiększyć przyczepno¶ć rękawica-manetka, a przy okazji zwiększyć ¶rednice manetki (łatwiejsze trzymanie, nie trzeba tak zaciskać palcy) |
Cytat:
Podkleja się je jako¶ żeby się nie obracały, czy tak jak s± z pudełka s± ok ? |
Używam takich z Ali za 5zł. Mi pasuj±, nie ¶lizgaj± się na oryginalnej manetce. Organiczaj± grzanie manetek o tyle że czasem potrzebuję wł±czyć 2 stopień, bez tego nie wł±czałem nigdy.
Mi chodziło o nieco zwiększenie ¶rednicy manetki, mi pasuj±, sezon wytrzymały bez problemu. Ale znam takich którym nie pasuj± bo maj± wrażenie że słabiej czuj± przez nie kierę... Spoko rzecz ogólnie. |
| Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 15:49. |