![]() |
Nowe przepisy - jazda na kole, zgłaszanie zlotów
Szykują się poważne zmiany w przepisach.
Drift, czyli zerwanie przyczepności co najmniej jednego koła, a więc dla motocykla jazda na kole, grozi mandatem od 1500 zł, zabraniem pojazdu na 30 dni i utratą prawa jazdy na 3 miesiące! Od 10:12 https://youtu.be/hmOwW30GVSs?t=612 Organizowanie zlotów powyżej 10 pojazdów, będzie musiało być zgłaszane. Kara dla organizatora i każdego uczestnika nie mniej niż 2000 zł. Od 11:47 https://youtu.be/hmOwW30GVSs?t=707 |
Debili tym nie zlikwidują, a swobody obywatelskie po trochu ograniczają. Po za tym, karanie jest skuteczne, jak jest natychmiastowe i nie wybiórcze. W Poznaniu np. w centrum (czyli gęsta zabudowa i wysoka średnia wieku) co weekend od wieczora do bladego świtu kolesie robią hałas puchami ze zwolnionymi wydechami i piszczeniem opon. Władza o tym wie bo nawet w naszym radio były na ten temat audycje. I co - i nic, a przypomnę, że przepisy odnośnie ilości decybeli mamy ostrzejsze od Niemców u których raczej nie spotkasz wydechu typu racing na drodze publicznej (chyba, że czegoś nie wiem) bo tam policja reaguje od razu (wiem z autopsji). Bardziej powinni się wziąć za jazdę w deszczu na dziennych, nie używanie kierunkowskazów (albo dopiero w czasie manewru) i za dezele. Ostatnio (a myślałem, że nic mnie już nie zaskoczy) widziałem przybysza (z charakterystyczną kistą na plecach) na tak przekoszonym sprzęcie, że zostawiał prawie dwa ślady.
|
W większości wypadków problemem jest prędkość. Po co więc, produkują pojazdy, które mogą jechać więcej niż jest dozwolone? :D W dzisiejszych czasach mogą nawet same się ograniczać w zależności gdzie jadą.
|
Zwyczajny zamordyzm i to w świetle wyprodukowanych przepisów.
Chomiku to nie prędkość jest problemem , ale wielu myśli że tak jest bo tak mówią. Dlaczego nie zlikwidują prawdziwych problemów tylko idą na łatwiznę , od zawsze było to tylko i wyłącznie szukanie kasy poprzedzone medialnym praniem głowy odbiorców. Dzięki temu zyskują poparcie :mur: Jakiś czas temu jeszcze myślałem że ludzie się ockną i przejrzą na oczy. Ale nadzieja umarła , ludzie sami na własne życzenie pozbawią się wszystkiego. Przekładając na jazdę , cieszcie się ile możecie bo za jakiś czas ograniczą wam elektroniką prędkości we wszystkich pojazdach, same wyhamują przed znakiem, za jakieś inne wymyślone przewinienie samochód się wyłączy , sam wezwie lawetę a pasażerowie wyproszeni na ulicę. Można pomyśleć że to bajki, a ile tych "bajek" już się dzieje. A może następna ustawa będzie mówiła o przygarnianiu uchodźców do domu, kto nie przygarnie to płaci karę. Smutne jest to co z ludźmi robią a jeszcze bardziej że mają w tym poparcie wielu. |
Cytat:
|
Dlatego pojazdy normalne bez kagańców zyskają na wartości.
No chyba że kolejną ustawą zmiotą je z powierzchni debilnej unni. Nie podjął bym pracy na takiej ciężarówce ani innym pojeździe, prywatnie też. |
Cóż, taka prawda, że nikt o prawa wolności nie będzie walczył, bo się nikomu nie chce...
Chcemy demokracji, ale nikt nie bierze pod uwagę faktu, że o wolność walczy się cały czas, całe życie i od tysiącleci... Wolność droższa niż wszystko! Taka cena Wolności! Tyle, że mało kto już pamięta co znaczy nawet rewolucja czy strajk... Teraz ważniejsze relacje TikTok i Insta z takich marszów...? ChatGpt za nas to zrobi...? Każda nowa ustawa, regulacja, każdy przepis, zakaz, a nawet pozwolenie - jest ograniczeniem czyjejś Wolności. I przykładowo jak nawet mamy art 52 ust 1 naszej konstytucji, który zapewnia nam wolność poruszania się, tak ogół społeczeństwa cieszy się z Trzeźwego Poniedziałku... Zwyczajne łamanie podstawowych praw człowieka i łamanie konstytucji. Bo funkcjonariusz może zatrzymać obywatela, jeżeli istnieje uzasadnione przypuszczenie, że popełnił ten obywatel przestępstwo. Czyli musi na jakiś faktach opierać, to podejrzenie winy. Więc na jakiej podstawie zatrzymuje każde auto, prosi o dokumenty (potem już domaga się) i jeszcze karze dmuchać? Cóż, bo mu rozkazał komendant Adolfik, a On tylko wykonuje rozkazy i stara się wykonać swoją pracę... a często gęsto będzie pitolił o dbaniu o bezpieczeństwo Obywatela (choć sądy niejednokrotnie potwierdzały, że funkcjonariusz, w żaden sposób nie jest odpowiedzialny za bezpieczeństwo innych).. I teraz Obywatel, aby było wygodniej, szybciej, mniej nerwów, szybciej dotrzeć do pracy czy domu.... TEŻ WYKONA TE ROZKAZY! To samo co w Hameryce... wymyślili CheckPointy, BorderPointy... Wszystko sprzeczne z konstytucją i nielegalne... I wymyślają to ludzie będący u władzy, tylko dla kasy, a uprawnieni i popierający tyranię korzystają z Długopisu, aby "zalegalizować". Wszystko byle kaska się w budżecie zgadzała i można było więcej z Podatnika wyciągnąć i jeszcze ciaśniej dyby mu zacisnąć, bo im mniej praw ma, tym łatwiej wywrzeć na nim presję i kolejne prawa do wolności można było odebrać... Jak mówią: Pomalutku, powolutku tracimy te prawa i wolność.. Tyle, że dla mnie jakoś niewolnictwo wcale nie zniknęło, nie znika i nigdy nie zniknie... Tyle IMO :rolleyes: |
Cytat:
Zapewniam Cię również, że wpływy z mandatów z rzeczonych Trzeźwych Poniedziałków nawet w promilu nie pokrywają szkód i kosztów jakie niosą ze sobą najebani kierowcy. |
Cytat:
O właśnie... Jasne, masz prawo twierdzić, że bzdura... Masz też prawo uciekać od głównego wątku, zmieniając temat na to gdzie pieniądze z tego idą... Można pisać, rozmawiać godzinami, polemizować, kłócić się... Bo przecież wolność słowa... ;) I tak, dobrze wiem, że istnieje ustawa z '97 o PRD art. 129 i trzeba sprawdzić ust.3 ... A również wiemy, że "TP" to akcja prewencyjna... Więc przeczytajmy.. Art.. 129.. [Uprawnienia policjanta] 1.. Czuwanie nad bezpieczeństwem i porządkiem ruchu na drogach, kierowanie ruchem i jego kontrolowanie należą do zadań Policji. 2.. Policjant, w związku z wykonywaniem czynności określonych w ust. 1, jest uprawniony do: 1) legitymowania uczestnika ruchu i wydawania mu wiążących poleceń co do sposobu korzystania z drogi, używania pojazdu lub urządzenia wspomagającego ruch; 1a) ustalenia tożsamości kierującego pojazdem na podstawie danych z Rejestru Dowodów Osobistych; 2) sprawdzania wymaganych dokumentów, o których mowa w art. 38, oraz zezwolenia, o którym mowa w art. 106 ust. 1 pkt 5 ustawy z dnia 5 stycznia 2011 r. o kierujących pojazdami; 21) weryfikacji danych o pojeździe, w tym danych o dokumentach pojazdu w centralnej ewidencji pojazdów; 22) weryfikacji danych o kierującym pojazdem w centralnej ewidencji kierowców; 23) weryfikacji danych o kierującym pojazdem, którego prawo jazdy lub karta kwalifikacji kierowcy zostały wydane przez inne niż Rzeczpospolita Polska państwo członkowskie Unii Europejskiej, Konfederację Szwajcarską, państwo członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA) - stronę umowy o Europejskim Obszarze Gospodarczym lub Zjednoczone Królestwo Wielkiej Brytanii i Irlandii Północnej, w drodze teletransmisji przy użyciu elektronicznej sieci, w zakresie danych aktualnie dostępnych w elektronicznej sieci; 2a) (uchylony); 2b) sprawdzania zezwolenia, o którym mowa w art. 64 ust. 1 pkt 1; 3) żądania poddania się przez kierującego pojazdem lub przez inną osobę, w stosunku do której zachodzi uzasadnione podejrzenie, że mogła kierować pojazdem, badaniu w celu ustalenia zawartości w organizmie alkoholu lub środka działającego podobnie do alkoholu; 4) sprawdzania stanu technicznego, wyposażenia, ładunku, wymiarów, masy lub nacisku osi pojazdu znajdującego się na drodze; Więc pytam... w stosunku do mnie zachodzi uzasadnione podejrzenie ? Czy postawą jest, że dziś poniedziałek i statystki na komendzie się nie zgadzają? A skoro co chwila przybywa nam ustaw, tak coraz mniej praw nam zostaje... I jak pisałem na początku, lepiej się nie kłócić i nie walczyć o żadne prawa... przecież i tak nam w końcu zabiorą.. ;) |
Sam przyznałeś, że bzdura :) złamana jest co najwyżej ustawa (choć i tu mam wątpliwości), a nie konstytucja :)
Tylko widzisz, wolność jednostki kończy się tam gdy jej "prawa" naruszają wolności innych. A najebany typ za kółkiem/ kierą jest tego najlepszą egzemplifikacją. Nie tylko tam zresztą, bo wystarczy weekend na izbie przyjęć żeby zobaczyć jak prawa trzeźwych obywateli są zabierane przez tych pod wpływem. Ochlejusy zawsze obsługiwani są bez kolejki, a reszta musi grzecznie czekać. Ale to nie o piciu temat, więc EOT. |
Cytat:
Proszę czytać ze zrozumieniem... EOT również z mojej strony PEACE |
Ale co to ma wspólnego ze spotkaniem fanów golfa 2 na stacji benzynowej w liczbie sztuk 11? Albo zwykła ekipa na motorach się gdzie spotka i będą walić mandaty?
Czyja wolność to naruszają takie spotkanie? Praw z PRLu i tyle. Na nie mam motora? To innym zabronię spotkań. A co z takim zlotem w białej? Pójdziemy wszyscy do paki jak jakiś sygnalista nas podkapuje? |
Majkowski1 dobrze prawi, a pożytecznych idiotów co to przytakują każdemu w imię... nie brakuje. Cieszmy się tym co mamy i nie narzekajmy. Czy aby na pewno ???
|
No i na rowerze czy hulajnodze trzeba będzie jeździć obowiązkowo w kaskach do 16 roku życia, bo wiadomo że chodzi o bezpieczeństwo
|
Cytat:
|
1 Załącznik(ów)
Załącznik 144298
My mamy teren zamknięty :at::at::at: Przepis ten odnosi się do "imprez" pod hipermarketem. Jak wjedzie kilka motocykli na stację benzynową nikt z tego powodu nie ma podstaw żeby zastosować ten przepis. A od dawna jeśli poruszamy się w grupie pojazdów jak dobrze kojarzę powyżej dziesięciu, to już jest to nie zgodne z prawem o ruchu drogowym - przepisy odnośnie kolumny pojazdów. Dalej jest mowa o prezentacji pojazdów... wystarczy nie zaparkować ich w równym rządku obok siebie tylko pomiędzy innymi pojazdami i przepis znowu nie ma zastosowania. |
Wystarczy też by w razie kontroli służb specjalnych oddelegowanych do karania każdy ze stojących powiedział że nikt nikogo nie zna , nie przyjechali tu celowo a tylko przypadkowo stoją w małej odległości.
A rozmawiają bo jeden drugiego zapytał o drogę. Tym samym nie nosi to znamion zgromadzenia a tylko przypadkowego zatrzymania w przestrzeni publicznej która póki co jest dostępna dla każdego. Takie samo jest np na każdym parkingu na świecie. Cytat:
Zobaczymy te oklaski jak najgłupsze miejsce na ziemi czyli unnia zakaże jazdy wszystkim motocyklom od 2035. A do tego to zmierza, tylko tych mały kroczków tak wielu nie widzi i jeszcze się cieszą. Raczej płakać trzeba tylko że zapłaczą znowu nieliczni reszta skupi się na klaskaniu że tak dbają o nich usuwając z ich drogi śmiertelne motocyklowe zagrożenie. Może od razu próba, może niech przytakujący założą sobie kaftan bezpieczeństwa na początek na rok. Albo przestaną jeździć od dziś, tak kontrolnie , przecież i tak się na wszystko zgadzają. Szkoda że człowiek ma tyle lat i za mało na koncie by zacząć gdzieś w normalnym miejscu. Do tej pory z okazji które dawno temu miałem nie skorzystałem , bo Polska, bo ojczyzna itd.....teraz jest przehandlowana , jesteśmy niewolnikiem , w Polsce jest za mało chcących prawdziwej Polski większość ma to w dupie oni są obywatelami unni czyli na smyczy niewidzialnej i klaszczą. Dlatego czasem mi smutno że zostałem widząc do czego doszło kim się Polacy stają. Rozpisałem się troszkę , ale to i tak tylko kropla w oceanie. |
Cytat:
|
Dzieju, nie pisz tak ostro o negatywach bohaterskiej unii, bo pod paragraf nienawiści możesz podejść. U mnie co jakiś czas są naloty i spakowanie, dla Panów w Twoim wieku , którzy zbyt ostro się wyrażają.
W NRD głównie, symbolem oporu przed ustawa o mowie nienawiści stał się wiszący szlafrok na garderobie przy drzwiach wyjściowych z domu. U nas są naloty głównie o 5-6 tej rano za złe wpisy na fejsbuku, cenzura wróciła i to coraz mocniejsza. Wiszący szlafrok pokazuje , że nie boisz się tej ustawy i gotowy jesteś pójść z policjantami o tej 5 rano. Narzucasz szlafrok, Rodzinie rzucasz, że wychodzisz na jakiś czas ale znowu wrócisz. Do ustawy mowy nienawisci trzeba jeszcze dorzucić paragraf cesarski, czyli obrazę majestatu polityka albo osoby publicznej. Na jesieni w zeszłym roku, emeryci używający fejsbuka w NRD, powysylali sobie mema , gdzie twarz ministra H. z profilu pomalowana na czarno na białym tle (jak firma S.....kopf produkująca szampony) i pod tym ministrem, napis S......... (półgłówek, słaba głową) na fejsbuku. Pamiętam że coś koło 100 , głównie emerytów zawinęli. (Wykropkowałem te niemieckie słowa, bo wątek publiczny. Muszę sianokosy zrobić, aby bydło nie zdechło i nie uśmiecha mi się lato za kratką. Jak już to na jesieni będę pisać jak leci. Szlafrok mam przy drzwiach od dawna przygotowany.) W zeszłym roku, 3 ministrów, bardzo wrażliwych, złożyło około 2 tys pozwów o obrazę majestatu osoby publicznej :D Wiem że mi nie wierzycie i zmyslam, bo w Polsce żadnego info o tych akcjach w Niemczech nie znalazłem (dziwne co nie?) . Gadali o tym w USA ,notabene ostatnim bastionie wolnego słowa na świecie. Widzicie jak o 5 rano zwijają emerytow komputery i telefony.. To były akcje właśnie z powodu ministra. Dzieju, komuna wróciła znowu i to na pełnej i lepszej k..... Nie potrzebujesz kapusiow, maszyny szukające Cię znajdą. Ty pisałeś o tym na forum, ja pisałem i inni też. Sie śmiali, czapki aluminiowe nakładali, jak się nie podoba to wyjedź. Doszło do tego, że wiem jakiego ministra obrazić i rano mam wizytę smutnych panów, ubieram szlafrok i idę z nimi. Co to przypomina? Ze historia zatoczyła koło i teraz kochany zachód zrobi komunę jeszcze lepsza , niż ta co była w NRD. Dla ludzi w NRD historia zatoczyła koło. Na zachodzie Niemiec się mówi, "nasza demokracja " i idą w ta komunę i zamordyzm coraz głębiej. Pokaże ten wasz paragraf jutro u nas w nrdowskiej knajpie chłopakom. Był ostatnio zlot traktorów we wsi obok, który znamiona waszego paragrafu wypełnia. Traktory oczywiście stuningowane, wydechy głośne, dodatkowe lampy. Wedle waszego paragrafu, wszyscy traktorzyści pójdą do paki. :D Ps. Zimiok, kiedyś mnie zapytałeś i napisałem Ci Argentyna. To wyciągnąłeś wszystkie możliwe faktczekery i pokazałeś jak tam do dupy. Mam (y) kochać nasza komunę z całego serca i źle o niej nie mówić. Podobają Ci się te naloty pokazane w filmie co? Jak ta władza wchodzi z buta na chatę za wysłanie mema, jak te policjanta skuwają emeryta, jak ten nakaz aresztowania jest czytany, jak te prokuratorzy mówią z uśmiechem jak rano ten emeryt był ich wizyta zaskoczony aż mu kopara opadla. Achhh, starym komunistom w grobie, aż kości z klaskania się łamią, nasz honecker wyrywa włosy z czaszki , bo widzi jakim był amatorem. |
Zimiok, też chętnie zbiorę takie informacje, chociaż oczywiście dla każdego co innego oznacza normalność.
|
Fazik to nie prawda bo ściek nic o tym nie mówi :p
|
|
Jarczoqu, to wszystko teoria spiskowa i do tej książki trzeba założyć czapkę aluminiowa . To jest wymyślona fikcja. Jakby tak była prawda, to w wiadomościach by o tym mówili. ;)
A nie , czekaj.... https://subiektywnieofinansach.pl/mi...z-w-warszawie/ |
Fazik nadal nie rozumiesz że to wszystko dla wspólnego dobra, inwigilacja, kontrola nad obywatelem i dyktatura informacyjna to podstawy działania systemu. Jak wyłączą dostęp do elektronicznej kasy przeciwnikom to bliki sriki pójdą w piździki, wystarczy jeden klik i nie masz dostępu do niczego. Wtedy nawet nie zapytasz sztucznej debilizacji co robić :haha2:.
|
Cytat:
|
Adagiio, wiem że nie rozumiem bo za głupi na to jestem i jeszcze jakiejś wolności mi się chce.
To się nazywa teraz uspołecznienie, a nie nacjonalizacja. Teraz rządzi spoleczenstwo a nie narod. W Berlinie jest plan uspołeczniania firm, które za mało robią aby ratować klimat. Jak widać, społeczeństwo chce ratowania planety, a jak Ty nie chcesz to i tak będziesz chciał, albo dostaniesz zarządcę komisarza klimatycznego. Wiem że to brzmi jak kolejna foliarska teoria spiskowa, ale to prawda. Sąd administracyjny powiedział, że klimat jest wpisany w konstytucję i zabranie Twojej firmy pod państwowy zarząd, nie jest sprzeczne z konstytucją :D https://jungefreiheit.de/politik/deu...ngsgesetz-ein/ Erich znowu rwie włosy w grobie. On musiał racjonalizować siła, policja, wojskiem, karabinami pacyfikował prywaciarzy, bo burżuje nie chcieli oddać własności. A dziś cyk, społeczeństwo chce Twojej firmy i to jest zgodne z prawem , bo nie masz pompy ciepła i styropianu na ścianie :D Jak miałem że kolejna komuna idzie do Polski z zachodu, to mi znowu czapkę amelinowa na mój durny łeb wsadzali |
Adagiio dobrze prawisz, pozostaje kasę do słoików i w inne pewne miejsca lokować.
Co z tego że tracą na inflacji ale będą pod ręką. A do likwidacji gotówki jeszcze trochę, ale nie za długo. Do tego całego zła wystarczy czyjaś ręka i czerwony guzik. To przerażająco łatwe. |
Cytat:
|
Ograniczanie wolności w imię bezpieczeństwa. Uspołecznianie prywatnej wlasnieci dla dobra ogółu.
Nie widzę absolutnie sensu zakazywania spotkań 11 stuningowanych golfow na parkingu nad jeziorem. Tylko i wyłącznie złapanie ludzi za mordę, aby nie mieli w życiu przyjemności. Mają być wszyscy równi Może Zimiok Ty widzisz sens tego paragrafu? |
Aha... tyle wywnioskowałeś z tego artykułu? :bow::bow::bow:
Nie widziałem nigdzie, żeby ktoś zakazywał spotkania 11 golfów. Nie widziałem też żadnego paragrafu, więc ciężko mi mówić o ich sensie. Podeślij proszę, będzie mi łatwiej. Ale... jeżeli są osoby, które wybierają las czy jezioro, żeby odpocząć w ciszy i spokoju na łonie natury, a tuż obok 11 chłopa w golfach z wiejskim tuningiem wydechu robi przygazówy w nadziei, że im od tego siusiak urośnie, to tak, stanę w obronie, jak ty to mówisz, wolności tych pierwszych. |
Projektowany przepis został skrytykowany przez samorządowców. Wskazują, że jest on kuriozalny, stanowi bardzo duże ograniczenie wolności człowieka, będzie trudny do wyegzekwowania.
- W zasadzie interpretacja jest taka, że każde spotkanie min. 10 pojazdów może wymagać zgody gminy â przekonywali samorządowcy. Czytaj więcej na Prawo.pl: https://www.prawo.pl/samorzad/kara-z...kt,532953.html Czyli podlega każde spotkanie 11stu Afryk albo innych enduro , które pojadą na szutry i będą driftowac. Wykroczenie jak najbardziej spełnia znamiona paragrafu. Starczy, że Policja podjedzie w niedzielę na nasz zlot do białego brzegu i zobaczy te ślady po motocyklach na tym szutrze. Bylo driftowanie, był poślizg, było więcej niż 10 motocykli. A jakby tak policjant widział że motocykl na kolo idziey to wszyscy na zlocie po 2500 płacimy za chwilę wolności od tego pierdolnika. Rozumiem że Ty (albo podobny Tobie) spacerujący obok w lesie zadzwoni po policję i to był ostatni nasz zlot, bo w lesie tylko cisza i spokój, a Ty to popierasz bo się kończy Twoja wolność. "Dziękujemy" Tobie Zimiok i Tobie podobnym |
Musisz być w grupie tych 12% Niemców, o których pisałeś w innym wątku. Co z tego, że czytasz jak nic nie rozumiesz.
Prosisz mnie o wskazanie sensu paragrafu, którego nie ma, a w kolejnym poście piszesz o rzekomym popieraniu przez mnie czegoś zupełnie innego.:dizzy::dizzy::dizzy: Tyle tu piszesz o tym jak to klatę wystawiasz w obronie wolności tego czy owego. Podsunę Ci zatem definicję klasycznych liberałów, bo mam wrażenie, że może być Ci ona obca: "Człowiek jest wolny, gdy nikt nie ingeruje w jego działania, o ile nie narusza on wolności innych". |
Samorządowcy piszą że to ogranicza wolność i nie niemizkiwe do wyegzekwowania. Spotka się 11 motocykli na rynku we wsi, wypija kawe w kawiarni i nie daj borze ktoś podniesie koło i wszyscy po 2500.
Przeszkadzają Ci golfy na parkingu nad jeziorem w lesie , a nie przeszkadzają Ci motocykle wyjeżdżające że zlotu w BB w środku lasu? Przecież tam pięknie odkręcają manety i idą bokiem i ja to uwielbiam. Też bym tak chciał. A Tobie to przeszkadza. Hałas z akrapovica jest o wiele głośniejszy niż że starego golfa. Zimiok, przyznaj się że jesteś hipokryta w tym przypadku. Spacerując po lesie obok zlotu w BB usłyszysz te wydechy, na szutrze zobaczysz drift i zadzwonisz po bagiety bo mają paragrafy. Twoja wolność się w tym momencie skończyła i nas ujebiesz wszystkich za to. Ja rozumiem że zlapiesz kierowce który to zrobił i go ukarzesz. Sprawca-mandat. Z tam paragrafem ujebia nas wszystkich na tym złocie włącznie z organizatorem, a sprawca będzie już w domu. Czy Ty rozumiesz co w tym paragrafie pisze?. Mi zarzucasz analfabetyzm a sam 3 zdań napisanych nie rozumiesz. Cytat: celowe wprowadzenie pojazdu w poślizg lub doprowadzenie do utraty styczności z nawierzchnią, chociażby jednego z kół pojazdu, wykonane w trakcie zgromadzenia zorganizowanego na otwartej ogólnodostępnej przestrzeni tzw. drift i wheelie Projekt przewiduje, że karze ograniczenia wolności albo grzywny podlegać będzie osoba uczestnicząca w zgromadzeniu, właściciele, posiadacze lub użytkownicy pojazdów na otwartej ogólnodostępnej przestrzeni, w liczbie większej niż 10 pojazdów, którego celem jest prezentacja pojazdów, w tym wprowadzonych w nich modyfikacji, zorganizowanym bez wymaganego zawiadomienia (gminy) Czytaj więcej na Prawo.pl: https://www.prawo.pl/samorzad/kara-z...kt,532953.html Zlot BB i każdy inny zlot spełnia ten paragraf. Otwarta przestrzeń, Prezentujemy pojazdy, są zmodyfikowane, impreza otwarta bez biletów i ochrony na wejściu czyli ogólnodostępna i jest nas więcej niż 10. Czego nie rozumiesz? Ostatnio prezentowałem mojego golfa, chyba 6 osób patrzyło pod maskę i podziwiało dymiąca jednostek mocy w liczbie 60 qni, a w bagażniku miałem parę skrzynek piwa niemieckiego. Strach w przyszłości będzie odpalić silnik, bo jeszcze Tobiepodobny spacerujący po lesie na grzybach, zadzwoni po bagiety i wszyscy idziemy do paki, pewnie bez piwa. :D Wszyscy dostają mandat. Uczestnicy i organizatorzy. Spotkanie z kumplami na mieście będzie chodzeniem po polu minowym, bo wystarczy jeden podniesie na chwilę koło przednie i wszyscy po 2500 minimum! Jak zechcą to każdemu z nas dają 5000 albo więcej, S. i S. obejrzą świat w kratkę. I Ty twierdzusz że to żaden zamordystyczny paragraf rodem ze epoki wąsatego juzka, na forum motocyklowym który organizuje najpiękniejszy zlot motocykli na świecie. Zazdrościsz nam tak mocno zajebistej zabawy, że chcesz aby te paragrafy weszły i przestalibyśmy się spotykać czy co? Albo po prostu nienawidzisz jak ludzie się bawią i mają radość? :mur: Ps. Zmieniłem kluczowe słowa na inicjały z następującego powodu. Wbiłem w google zapytanie organizacja zlotow na ktorych bedzie wiecej niz 10 pojazdow nowe przepisy I wyskoczył mi jako pierwszy wynik ten wątek. Szanowna Administracjo, może nadszedł ten moment w którym trzeba zamknąć forum dla niezalogowanych? Paragrafy idą rodem z epoki wasatego juzka, a nasze pisanie na forum dodaje dowód przed sądem. Kogoś zaboli że się bawimy, kogoś zaboli że wstawimy filmik jak Ramires idzie bokiem w BB na harleyu,bo nie opanował manetki tej piekielnej maszyny na piochu. Spakuje pliki, wyśle zawiadomienie i to będzie nasz ostatni zlot. Ludzie są , więc paragrafów się znajdzie włącznie z wyjazdem do paki. Żyjemy znowu w komunie. Albo chociaż ten wątek do Hyde parku przenieść. Żyjemy w podłych czasach, gdzie każdemu coś przeszkadza a wolność jest choroba z której paragrafy mają nas wyleczyć. |
Cytat:
Po drugie na otwartej przestrzeni, a jak kolega wcześniej pisał Biała jest organizowana na terenie zamkniętym, więc już pod to prawo nie podchodzi. Możesz również na swojej działce upalać golfa na fryturze w towarzystwie całej wsi, i nadal nic (zwłaszcza, że wieś w NRD, wiec poza jurysdykcją polskich ustaw). Cytat:
A bawić się możesz jak chcesz. Możesz pić aż do porzygu, bylebyś tylko mojego motocykla czy płotu nie obrzygał. Cytat:
Ps. lex retro non agit - możesz póki co spać spokojnie. |
Tu mogę pisać. W Niemczech obraze polityka i wjedzie mi na chatę paragraf obrazy majestatu. Żadnej enigmy nie ma, żadnego google. Organizacje NGO przeczesują internet i zgłaszają prokuraturze. To wszystko i działa bardzo szybko. Chyba nie myślisz że 3 obrażonych polityków pozwalo 2 tysiące ludzi. To zrobili dla nich NGO , które dostają kasę za tą robotę. Emeryci wieczorem podzielili się memem a rano już byli skuci. Zobacz sobie w filmiku z hameryki. Widać że nie znasz prawdziwego kochanego zachodu i cenzury która tu panuje. Ja piszę do was z zamordystyczmej demokratycznej dyktatury, która cenzuruje i nakłada kary za wolność po słowie. U was w Polsce jest jeszcze normalność.
Robiłem kilka imprez motocyklowych, na 500 ludzi też się zdarzały. Prawnikiem nie jestem, ale cechą imprezy zamkniętej jest kontrola każdego uczestnika na bramce przez cały czas trwania imprezy. Na każdej bramie musi być napis : obiekt zamkniety. Tak było, nie wiem czy tak dalej jest. Ja widzę bardzo wyraźnie, że Tobiepodobny wejdzie z tyłu przez tą dziurę w płocie na nasz zlot, zrobi kilka zdjęć i pójdzie na posterunek. Nie był zaproszony, nie był na liście więc impreza otwarta bo na nią wszedł. Przez wieś przejechały mu 11 Afryk a on leżał na leżaku i się zdenerwował i tak samo nienawidzi liberałów jak Ty . nienawidzi szczęśliwych ludzi czerpiących radość z życia. Z tymi paragrafami zlikwiduje nasz zlot w jeden wieczór. A Ty dalej swoje że nie zlikwiduje. :mur: Dobrze wiesz że enduro driftuje i robi whelee a ten paragraf uwali normalnych motocyklistów a idioci dalej będą jeździć bez prawka, albo zapłacą kary. Nie możesz znieść golfów nad jeziorem testujących wydech, Tobiepodobny nie znosi enduro na Polnej drodze w swojej wsi. Ja pójdę do nich się napić bo benzynę mam zamiast krwi. Ty chcesz perfekcyjnego świata gdzie na wszystko jest paragraf a to Utopia. Ja chcę wolności. Przez wieś w NRD jeżdżą mi co sobotę simsony. Ostatnio było ich 30 sztuk. Hałas, dym, smród, wydechy porobione , pierdzi to, czysta trauma dla ludzi ja Ty. I tak co sobota, czasem niedziela i też się 2 przejazdy zdarza. Jakbym nienawidzil Simsonów jak Ty golfy nad jeziorem, to pojechałbym za nimi autem, zobaczył że zatrzymują się pod jakąś stodoła gdzie piją piwo (a piją napewno) zadzwonił po bagiety i są pozamiatani. Powiedziałbym że jeden skakał na simsonienorzez ten korzeń w asfalcie a ten za nim to prawie wheele zrobił. I cyk, po 2500 od każdego a organizator do ciupy. Wielu jedzie bez kasku , czyli kochają wolność i nienawidzą zamordyzmu. Ale ja ich uwielbiam, wychodzę na drogę macham do nich, bo widzę same uśmiechnięte radosne gęby. Jeden taki niebieski Simson tam jest. Silnik zrobiony konkretnie bo przy 60 spokojnie wheele robi , a widziałem go jak wlatuje obok mnie do wsi to 80 dych ma spokojnie na budziku jak nie 100. Zawsze go pozdrawiam. Dla Ciebie to jest właśnie największy problem. I nie bój się, niezarzygam Ci motocykla bo bede trzymał duża odległość od Ciebie. Źle się czuje w towarzystwie ludzi którzy innym psują radość. A alkohol mieszam tylko z dobrym towarzystwem. |
Cytat:
|
Jarczoqu, na końcu mojego zdania był ;) czyli sarkazm. Nie czytałem a chętnie bym przeczytał. Może wysyłają do NRD?
Czytałem kiedyś dużo o tych tematach dlatego nie wziąłem ani grosza kredytu i ani grosza dotacji. Były właściciel działki staje 5 centów za kWh z fotovoltaika i powiedział mi ostatnio że został zrobiony w ha. My walczymy za swoje. Widzę jak nasz kontynent upada i czuję to na własnej skórze. Robie co mogę i mam nadzieję że zapomną o mnie, chociaż niebieski ład już przysłał mi pierwszy list. Jednorazowa opłata za to że mam przywilej korzystania z wody w sieci. 1 euro za MKW powierzchni budowlanej działki , ale to dalej 500 ojro które mógłbym gdzie indziej zainwestować. Nie jestem zaskoczony . Dodam jeszcze że zerknalem dziś na mój wyciąg z banku. Ostatnia płatność kartą, 20 euro za dizla , 24 lutego :D Nie żebym straszył, ale ETS wytnie firmy u was w pień. Stare domy jednorodzinne będą do dostania za grosze bo remont wyniesie tyle co budowa nowego, a 20 letnie domy będzie trzeba ostyropianowac. Ale to teoria spiskowa, bo inaczej mówiliby o tym w wiadomościach ;) sorry za offtop, ale ma związek z książką która poleciłes. |
popcorn sprzedaje!!!
|
Pałeł, nie zjadam żarcia przeznaczonego dla mojego żarcia ;)
|
Fassi , aluminium blokuje fale myślowe , na co liczysz? :)
No to zagadka czy obywatel zostanie ukarany, zima , ślisko, jedzie ktoś na wstrzymanym oddechu bo nie umie no i mu autko lekko się poślizgnie z uwagi na brak magicznych systemów uzupełniających braki w umiejętnościach. Policja widzi boczne przesunięcie autka podjeżdża i ....no właśnie i co....? Taaaak zaraz padną głosy że teraz to samochody wszystko umiom i w poślizgi nie wpadają , szkoda że ludzie coraz mniej umieją. Inaczej, ktoś utknie w zaspie , błotku, koła zabuksują i znowu czyn nosi znamiona do ukarania. Wprowadzanie takich przepisów to kolejna łopata do kopania pieniędzy w naszych kieszeniach i kolejne skrócenie ogniwka na łańcuchu którym próbują ludzi uwiązać. Fassi , niektórzy sami sobie te łańcuchy zakładają , nawet domagają się by były coraz krótsze i ciaśniejsze bo im wmówili że to dla ich dobra. Nie martw się wolni będą przed nimi uciekać a tamci.....no cóż niech stoją przywiązani i czekają na wydzieloną michę z wyliczoną ilością kalorii ...też dla ich dobra :) I ty chcesz by zrozumieli jak nawet bólu zaciskającej pętli nie czują bo media aplikują "środki przeciwbólowe" swoim przekazem? Od lat najpierwsze życzenie moje to by jak najszybciej ta porąbana unnia i oprawcy w jej składzie łącznie z wykonawcami zniknęli na zawsze. Jutro jadę pożeglować , posłuchać ciszy , wiatru ....choć na trochę z dala od aluminioków. |
Cytat:
|
1 Załącznik(ów)
Dla przypomnienia jednego z mechanizmów.
|
Adggio, ani centa, ani złotówki. Wszystko za swoje. Można przeszukać moje stare posty.
Na studiach w Berlinie wziąłem 2 tys euro kredytu studenckiego 0 proc w prywatnym banku i wszystko spłaciłem. Cieszę się że mam normalna Kobietę, która nienawidzi kredytów jak ja i dziennie zapierdala na 2 etaty, aby dozywocia w banku nie podpisać. 3 rok walczymy z domem, a w ten weekend robimy tynk zewnętrzny , wywalam rusztowanie i w końcu wchodzimy do środka. Elektryka, tynki, instalacje co, jastrychy ,najtańszy dywan na podłogi , używane meble i się wporwadzamy po 4 latach budowania wszystkiego, w każda wolna chwilę samemu i za swoje. Dzieju, chciałbym wiedzieć, co tak strasznego w tych 11 starych golfach nad jeziorem, które testują wydech. Naprawdę ludzie się boją takich sytuacji i potrzebują na to paragrafów? |
To nie chodzi o paragrafy a o dobre wychowanie. Ale dla jak widać dla ciebie zarówno to, jak i czytanie ze zrozumieniem (12% mieszkańców NRD) jest nieosiągalne.
|
Znam takich co nabrali kombinując dotacji, listingów i kredytów i narzekają jak to mają przewalone.
Zdrowia i wytrwałości . |
Zimiok, co ma wspólnego dobre wychowanie z testowaniem wydechu nad jeziorem? Daj ludziom żyć. Nie sobie gazuja ile chcą. Niech mają swoją wolność.
Tym myśleniem zakażemy wszystkiego, bo będzie można wszystko podciągnąć pod dobre wychowanie. Te simsony też źle wychowane. Te enduro źle wychowane. Kogut źle wychowany bo pije. Moje byki zle wychowane bo srają wszędzie. Co jeszcze można podciągnąć pod źle wychowanie? Jest tyle papieru na świecie aby to wszystko zapisać w paragrafach? Gdyby nie kochany zachód, który uwielbiasz mielibyśmy dziś promile analfabetyzmuw NRD. Wiesz dlaczego nie było partii zielonych w byłych demoludach? Bo w demoludach ukończenie szkoły było obowiązkiem . Brat dzwonił najmłodszy (mam 3) . Też ma alergię na kredyty jak cała moja rodzina. Wczoraj mu licznik wody w starej chałupie podłączyli , która wyremontował sam za swoje na cacy i teraz ciągnie instalacje dalej. Na razie parter i się wprowadza, reszta kiedyś. Płatności kartą używa raz na kwartał. :D Zimiok, aż Cię swierzbi aby wychować moja Rodzine co? Mamy kompletny brak finansowego wychowania. Unia nic nam nie da, nie musimy nikomu za nic dziekowac. Nie podpisujemy niczego. Nikt nie zarobi włącznie z pazernym państwem. Wszystko robimy sami. Do kompletu Jeździmy starymi autami bez raz (brat ma golfa 1) i w tym roku mam ochotę pojechać tymi golfami nad jezioro i testować wydechy. :D Z 11 aut w domu się spokojnie nazbiera, wszystko powyżej 15 lat stare. Bedzie rodzinny zlot. Adagiio, dzieki wielkie. |
"W 2025 roku wyniki są jednak zaskakujące w wypadkach zginęło 786 osób, czyli o 196 mniej niż w analogicznym okresie 2024 roku wynika z danych Komendy Głównej Policji, które poznała Rzeczpospolita.
Spadek ofiar śmiertelnych rzędu niemal 20 proc. to ewenement. Co za nim stoi? W jednym eksperci są zgodni: kierowcy jeżdżą wolniej i to dlatego skutki wypadków są mniej tragiczne." o bardzo budujące dane, które świadczą o tym, że Polska konsekwentnie zmierza w stronę większego bezpieczeństwa na drogach. Spadek liczby ofiar śmiertelnych aż o 20 proc. to nie przypadek, to efekt długofalowych, systemowych działań, które zaczynają przynosić realne rezultaty" komentuje te wyniki prof. Marcin Ślęzak, dyrektor Instytutu Transportu Samochodowego. https://www.rp.pl/wypadki/art4269980...li-noge-z-gazu A tu trochę liczb, dzięki którym twierdzenia o wykorzystywaniu mandatów jako źródła utrzymania budżetu można między bajki włożyć: Z danych Izby Administracji Skarbowej w Opolu wynika, że w 2024 roku wystawiono blisko 3,8 mln mandatów na blisko 1,3 mld zł. W tym samym roku dochody całego budżetu wyniosły około 623,4 miliarda złotych. 0,2% Enjoy! |
Zimiok, całe szczęście że jeżdżę zgodnie z przepisami w Polsce , w NRD mogę upalać bo nie ma policji, a golfa będę gazować nad jeziorem na postoju, więc mandat mi nie grozi :D
W NRD prawie nie ma policji, bo ostatnio na autostradzie zatrzymali kumpla który jadąc z budowy do domu otwarł sobie piwko podczas jazdy na autostradzie i popijał. I zauważyli go cywilni jak przykładał butelkę do ust . Zatrzymali, poczekali 20 minut. Dmuchnął i wyszło 0.35. I puścili go dalej. Ale by można paragrafów dowalić nam tutaj i nas wychować :D |
Zdrowo trzeba mieć zryty beret żeby pić prowadząc samochód. Chwalenie się tym również nie najlepiej świadczy.
Garść statystyk: W 2024 roku w Polsce odnotowano 1 201 wypadków drogowych spowodowanych przez kierujących będących pod wpływem alkoholu. W ich wyniku: 154 osoby poniosły śmierć 1370 osób zostało rannych Dla porównania: W 2023 roku było 1331 takich wypadków i 212 ofiar śmiertelnych W 2022 roku było 1415 wypadków i 172 ofiary śmiertelne Widać więc spadkowy trend, zarówno w liczbie wypadków, jak i ofiar śmiertelnych, co przypisuje się m.in. wzmożonym kontrolom trzeźwości (ponad 16 milionów w 2024 roku) oraz zaostrzeniu przepisów. |
Widzisz Zimiok, świat nie jest równy i nie jest taki sam. Już wiesz kto ma zryty beret i kogo trzeba paragrafami wychować. Do paki trzeba wsadzić jeszcze Grecję, Włochy Hiszpanie , stany Arizona i Utah. Dopóki normalnie jedziesz nic się nie stanie.
A trzeźwi po 2 paki wyprzedzają na ciągłej, a my w NRD pyrkamy sobie do domu. Po ostatnim festynie znowu żadne auto nie zostało na parkingu w nocy. Z ostatniego zlotu traktorów i o 2 w nocy ostatnie 4 traktory pojechały do domu. Wszyscy do paki! Ja się nie chwalę, ja mówię jaki jest stan rzeczy. Wyjedź może kiedy za granicę w końcu, spotkaj lokalesow i zobacz jak żyja i w końcu zauważysz że bez paragrafów da się żyć. Pijesz sobie piwko za kiera byle nie przekroczyć pół promila. Wszystko zgodnie z paragrafem i niekt nie ma zrytego beretu. Jest całkowicie normalnym że wracając z budowy w busie budowlanym, kierowca też sobie piwko pije. Pewnie przeraza Cie ten fakt, ale taki jest świat. Nie uda Ci sie mnie wystraszyć statystykami. Wystawiłbym Ci tu statystyki gdzie miliony umarło jak wzięli, w latach 2020 - 2023 z powodu światowego ocipienia ale jest zakaz mówienia tym. Szacunkowo do 50 milionów ludzi ma trwałe szkody na zdrowiu w samej Europie. A Ty mi tu wstawiasz jakieś 172 ofiary i straszysz mnie. No niestety, nie uda Co się to. Gorszy od kierowcy po piwku za kierownicą, jest szalony trzeźwy polityk chcacy dobra i bezpieczeństwa dla mnie i innych. Od tego giną miliony. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 13:51. |