![]() |
Gdzie zrobić/ kupić owiewke do lekkiego moto ?
Potrzebuje zrobić, kupić coś takiego http://www.advridermag.com.au/forum/...5&d=1474073298
do WR 250f lub Rki Można gdzieś na zamówienie zrobić lub kupić ? Ktoś coś wie ? |
2 Załącznik(ów)
W liroju lub kastoramie.
Można dopasować klapę od sedesu. Na zdjęciu - kumpla xtek - owiewka na 10pln - taniej się nie da. |
:Thumbs_Up::Thumbs_Up:
Do tego opalarka z regulowaną temperaturą i po kilku próbach wyrzeźbisz osłonę w niemal dowolnym kształcie. |
Dzięki Panowie, nie wpalbym na taki patent!;)
|
Można próbować z plastikowych pojemników po różnych płynach. Już od 10L mają dość dużą powierzchnię 2-uch ścian (jak pierwsza nie wyjdzie). Poza tym materiał jest w miarę miękki i przy desancie kierownika przez kierownice nie robi kuku .
|
to mi przypomina troche czasy gdy jako kufry boczne do Jaw czy MZ sluzyly spluczki od dolnoplukow :P
|
Cytat:
|
Cytat:
chociaż przed oczami to masz go tylko czasami ::::)))) |
http://www.britanniacomposites.com/l...maha-wr250-rr/ tylko, że hajs okrutny
|
Cytat:
Aaa i plus flaszka do wypicia z Mallory! :chleje: Owiewka będzie używana max 2 razy w roku na dłuższe wypady ( pozostały czas lata bez owiewki po kszokach) więc cena super! Zdjęcia wrzucę jak zmontuję. |
Cytat:
|
Pirania!
Chłodniej się zrobiło i w facjatę zimno temu misiu? |
Ciii..cho, dookoła Świata jadę!:haha2:
|
Bez profilowania, czyli jeszcze taniej i szybciej, wiaderko plastikowe i wycina się część ścianki. A z takiego czarnego gównolitu to jeszcze lepsze, bo elastyczne, trochę jakby gumowane, żadna gleba nie straszna. Do lansu -10 za wygląd, za to działa :D
|
Jebłnąwszy :)
|
|
baniaki po turdusie i inkszych olejach będą robić chyba dobrze skoro w tą stronę to zmierza :D polietylen jest fest i bezpieczny.
m |
Zadzwoń do MGG to Ci zrobią jaką będziesz chciał, albo podobną z np. z lc4, xtx lub innego golasa. Za 120zł przynajmniej będziesz wyglądał.
|
Pany proponuje jeszcze dac takie cudo
http://allegro.pl/uszczelka-gumowa-t...6.html#thumb/2 tak dla bezpieczenstwa. Moze i to za bardzo nie wyglada ale ja latem taki maly row chcialem przejechac WOLNO. I jak mi przod sie zaklinowal to dupa poszla ostro do gory! I wyladowalem klata na mojej owiewce rajli:vis: |
Cytat:
A przy okazji omijajcie www.szybymotocyklowe.pl, Debile powiedzieli 300 pln, a po pytaniu ZA CO chłopak zamilkł..;D Spadam strugac dalej! |
Rafał, daj spokój z tym kiblem. Będziesz widział krócej i nie pasi do takiego sprzętu. No i go od Ciebie nie kupię ;-)
|
Nie mogę z tego sedesu :)
|
Cytat:
|
Klapa od kibla piekny patent.
:Thumbs_Up: Olejowe baniaki widze tez w uzyciu. Ja wyrzeźbiłem błotnik ( wpradze do rowera nie Afri) ale ze starej kwadratowej butelki po hipolu. |
Koledzy ale my tu nie odkrywamy ameryki -amerykańce odkryli ją już dawno : https://www.youtube.com/watch?v=vbtnlF4XGso a wiem że jest tego więcej https://www.youtube.com/watch?v=8zkS38Zvx54
|
Fajne, dzięki chłopaki!
Lubię biały kolor więc strugam z WC, przynajmniej Patryk nie będzie mękolił żebym mu sprzedał sprzęt! ;p |
A małżonce i córce już powiedziałeś że będą musiały codzienne trenować narciarza?
Chyba że robota idzie to zainwestujesz w jakiegoś nowego cersanita... |
Cytat:
Cytat:
|
Patryk & Neo!
Ledwo 18ta minęła a widzę, że ZIOŁO już działa!!:haha2::haha2: |
1 Załącznik(ów)
Owiewka zrobiona, montaż w wolnej chwili i wrzucę więcej zdjęć.
Koszt 15,99 deska i macher skasował mnie na 30zł. Najwięcej czasu zajęło mi zrobienie szablonu z kartonu i dopasowanie do lampy. Sama robota u machera to 15 minut.. serio! Wycięcie, nagrzewanie + zimne powietrze i gotowe. Może na dywanie nie wygląda a w rzeczywistości TOURATECH!!! :p:p:p !!! Zmontuję i wrzucę zdjęcia na moto. |
Ladny kibelek ;-)
Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka |
3 Załącznik(ów)
Tak wyszedł kibelek..:p zobaczymy jak w drodze będzie, jakby co będą przeróbki.
|
Teraz to napewno nie kupię, nawet jak zdejmiesz to w pamięci pozostanie mi ten kibel na czole tej pięknej WRki
|
A ja Ci kanapę z żelikiem zrobiłem na wzór tej z hameryki, co by twe jajeczka wygodnie sie mialy..:(
|
I do tego wielki napis CERSANIT :p
Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka |
Na cohones mam inne, bardziej cieplejsze miejsca.
|
<^>_(•_•)_<^>
Zgadnijcie co to za znaki..:p Podpowiem, że to moj uśmiech i dwie ręce pokazujące.. no właśnie co???:D:D:D |
Pirania -a nie za wysoka ta owie..... klapa od klopa ? ? ? A na poważnie nie będzie Ci zasłaniała widoku "przed kołem" ?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Gratuluję, i mam nadzieję że się sprawdzi.
Mój niepokój budzi kruchość tego plastiku. Jak niefortunnie przyglebisz (niedaj Boże), to żeby Ci krzywdy nie zrobiła! |
Zamontowana na taśmie dwustronnej i trzech srubach gdzie lebek jest większy od dziury 0,5 rozmiaru takze tak pchniesz do przodu to odpada. Najtańsza i najmieksza deska wc więc się gnie..
Poza tym będzie nakładania na dojazdowki, dłuższe wypady a jak tylko wjedzie w teren owiewka na tył pod siatkę.. |
A za ścianą druga identyczna WRka ;)
|
Cytat:
|
A tak swoją drogą muszę przyznać że całkiem nieźle ukształtowana -symetrycznie, bez załamań. Eksperymentowałem kiedyś z ręcznym gięciem plexi i o ile gięcie prostych powierzchni - krawędzi nie stanowi większego problemu to wypukłe czy półkoliste kształty są trudne do uzyskania bez zniekształceń ,załamań czy miejsc przegrzanych.Co innego z formą ale to już inna historia. Tu widać ktoś doświadczony wiedział co robi.
|
5 Załącznik(ów)
Kilka zdjęć w weekend przy odrobinie słońca bo od dwóch tyg. na Podhalu masakra..deszcze, mgły, temp. <8 st... Moto troche obwieszone ale cóż robić w deszczowe wieczory, zostaje....:chleje:
Owiewke z WC w pełnej okazałości..:D juz dziś ściągnęła bo na codzienna jazdę się nie nadaje.. |
Oj coś czuję że szykuje się wieksza wyprawa.
To w końcu gdzie? Północ czy poludnie? Na wschód roxumiem ze bez kibla:) |
Pirania co to za rogal z tylu? Jaka ma pojemnosc? Mysle nad jakas torba do mojego exc i nie wiem co kupic. Wozilem worek leosi ale sie spalil od wydechu.
Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka |
Voxan ostatnio kupilem malyszka rogal i powiem ci ze spoko za ta kase naprawde
A wrka ma chyba exowy rogal |
Ja również, całą moją podróż przeżył bez najmniejszych problemów czy uszkodzeń.
Kurde, fajnie wygląda Twoja WRka :D |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 17:16. |