![]() |
Zlot Jesienny im. Orzepa ? - propozycja
To trudne dla nas wszystkich chwile, kiedy odchodzą tacy ludzie jak Daniel, Orzep. Człowiek, który łączył światy, tak boleśnie podzielone. Człowiek, dla którego ważniejsze niż jak, czym, było z kimâ.
Dlatego mam propozycję - zróbmy jesienią, w jego imieniu, jeden wspólny Zlot Podróżników na Dwóch Kółkach pod Wezwaniem Orzepa. Zaprośmy wszystkich z forum FAT, advrider, orangepower etc Spotkajmy się, wspominajmy Daniela, wypijmy razem piwo za niego gdziekolwiek jest. Mogłoby to być jesienią, termin do ustalenia... Co Wy na tą propozycję ? Kieruję szczególnie to zapytanie do tych co łączą nasze światy - światy pomarańczy, Czarnej Królowej czy błękitnego śmigła, są aktywni we wszystkich tych miejscach. Z którymi Orzep tak długo âustalał ulubiony motocykl. Chcielibyście tak uczcić jego imię ? |
Chyba źle wybrałem miejsce - można prosić o przeniesienie do działu 'Zloty' ? Dzięki...
|
Bardzo dobry pomysł :Thumbs_Up:
|
Cytat:
|
Jak najbardziej . Miło wspominam zlot który organizowałeś z śp. Wiesiem na Roztoczu . Jeśli podejmiesz się organizacji i potrzebował byś pomocy w ogarnięciu czegoś daj znak .
|
:Thumbs_Up:
Jeśli będziesz chciał się tym zająć, to i ja chętnie w takim przedsięwzięciu pomogę. Daj znak jakby co .. |
Tak ...
|
Zacny pomysł. Tym bardziej jeśli będzie zlokalizowany gdziś w centrum Polski:Thumbs_Up:
|
Cytat:
Orzep i Hajka 2007. https://scontent-a-fra.xx.fbcdn.net/...78222748_n.jpg |
Propozycja jest taka: jesienny zlot zróbmy w miejscu i czasie bardziej związanym z Danielem, czyli na Dolnym Ślasku. Wstępne rozmowy z rodzimym dla Daniela TeamLeszcze już zacząłem co do ich współudziału.
To byłby spory zlot jak mniemam. Zespół organizacyjny będzie potrzebny spory - minimum 6-8 osób: - koordynator na FAT; - koordynator na advrider; - miejscowi do pomocy (2-3 osoby) - grafik do gadżetów plus ktoś z dostępem do druku w sensownej cenie. |
Pomysł fajny.Jak tylko czas pozwoli też przybędę,nie wiem czy robicie naklejasy,jeśli tak to mogę wykonać za free.Potrzebny tylko projekt wysłany do mnie na mail np. pdf bo z grafiki jestem cienki.Mogę je wysłać do kogoś kto będzie na 100%.
|
Cytat:
Środek kraju to jednak wygodna lokalizacja choć niezaprzeczalnie on dolnyslazak był. |
Myślałem o 'bliskim Dolnym Śląsku', żeby nie było aż pod granicą - okolice Milicza/Żmigrodu/Oleśnicy/Trzebnicy, okolice doliny Baryczy lub coś takiego.. To byłby taki ukłon i kompromis względem gości z dalszych częsci Polski.
Forum transalpa nie jest zakazane :) Orzep był na wielu forach... Tyle, że tak wielka impreza beż środków 'sponsorowanych' może się nie udać... Pytanie czy zlot 'sponsorowany' to to, co byśmy chcieli... |
Pytanie kto miałby to sponsorować..?
w Polsce chyba nie znajdziesz za wielu firm gotowych wyłożyć kasę... na tyle aby starczyło na taką imprę... jeżeli miałby być udział firm... widziałbym to bardziej w stylu IZI Meetingu gdzie Firmy dokładają się na jakiś wspólny cel... |
Cytat:
|
Znaczy Mario ja zrozumiałem że chiałbyś aby koszta imprezy ponieśli sponsorzy.. to mi się wydaje nie realne... za bardzo.. no ale może się mylę.. :)
|
Uważam, że inicjatywa bardzo słuszna i bardzo mi się podoba :) Jestem za :)
Jeśli moja osoba będzie pomocna to w paru kwestiach jestem w stanie wesprzeć w organizacji. Nie zapomnijmy także o chłopakach i dziewczynach nie tylko z ADV forum, TeamLeszcze, Orange czy FAT, ale także z forum BMW (http://www.bmwmotoklub.pl/) gdzie Daniel dużo się udzielał. A jeszcze co do słuszności inicjatywy tegoż zlotu i wspólnej integracji KaTeeMów, BeeMWu, AfrykT i innych podobnych :): "Nierozstrzygnięte dylematy BMW czy KTM ? Żeby nikt nie myślał, że Orzep odpuścił" :) Na fotce przesłanej od Renaty - żonie Orzepa ich syn Maxiu :) z pozdrowieniami dla wszystkich OrzepoPrzyjaciół :) https://lh6.googleusercontent.com/-e...-no/Maxiu.jpeg |
like :)
|
Spozo,to zdjęcie i komentarz mówi wszystko.
"Żeby nikt nie myślał, że Orzep odpuścił" |
Zacna idea, jestem jak najbardziej za. Roztocze to byłaby piękna miejscówa na lokalizację zlotu. Możnaby zrobić skarbonę na reaktywację żółtego Geesa...
|
Cytat:
|
Cytat z forum BMW :
Niechaj Elefantentreffen ma godnego, jesiennego, rodzimego przeciwnika. Orzeppentreffen :!: Nazwa zlotu jak dla mnie bomba: ORZEPPENTREFFEN :Thumbs_Up: |
Zlot
Witam,
Strata przyjaciela jest bolesna...na zawsze pozostawi w moim sercu bolesną bliznę....Znaliśmy się wiele lat i cholernie mi smutno, że go już z nami nie ma. Słyszałem już o Waszej inicjatywie zlotu i bardzo mi się podoba. Niestety nie jeżdżę na motorze ale jestem fanem off-roadu na 4 kółkach. Może mógłbym się dołączyć ze swoim gratem poświęconym Orzepowi ? |
myślę że jak najbardziej tak... i na pewno znajdziesz z nami wiele wspólnych tematów .. :)
|
Cytat:
|
Wojtek obserwuj wątek... jak się rozwinie, to chłopaki napewno napiszą jaka pomoc będzie im potrzebna...
Ja ze swojej strony, chętnie wsparłbym jakoś w ramach moich możliwości jakoś Orzepowy zlot, może zrobimy jakąś aukcję na miejscu czy też np. loterię.. jest na forum kilkanaście osób coś.produkujących i sprzedających.. można by zrobić losowanki, i fanty by się znalazły od sponsorów.. :) na jakiś szczytny cel :) |
Cytat:
|
Nie ma za dużo czasu, więc nie ma niestety demokracji... na razie garść info.
Zlot na 95% odbędzie się w ostatni weekend września, 26-28 września dokładnie. Miejscówka będzie bliżej środka geograficznego Polski, najprawdopodobniej w poblizu Pustyni Błędowskiej. Zlot odbędzie się w formule bardziej ADV - nie będzie wypaśnych grilli etc. Stawiamy na namioty, ale w formule stacjonarnej - oba noclegi w jednym miejscu. Cenowo powinno być dostępnie dla wszystkich. Trasa ADV będzie przygotowana wcześniej. Potrzebny jest grafik z dostępem do sensownie wycenionej drukarni (do naklejek zlotowych). Jego zadaniem będzie zaprojektować naklejki zlotowe. To na razie tyle. Opinie, protesty, pochwały ? ;) |
ORZEPPENTREFFEN nie jest typową imprezą 'kupa mięci'. To tylko pretekst do wspólnego spotkania motocyklistów różnych środowisk, do wspólnego pojeżdżenia, pośmiania się i wzajemnego inspirowania w adwenczerowym korzystaniu z motocykla, marki nieważnej. Przyjęliśmy 'duchowy patronat' naszego wspólnego zmarłego kolegi, mając na uwadze to jak żył i jak łączył światy.
W tej imprezie, za założenia nie ma podziału na niebieskich, pomarańczowych, czarnych, przyjedziemy MY motocykliści z całej Polski, koledzy, znajomi , przyjaciele. "Żeby nikt nie myślał, że Orzep odpuścił" Dajcie chociaż jakiś znak, że ktokolwiek się wybiera ;) |
Fajna sprawa!
Jest blisko :) Pytanie zasadnicze - czy trasa równiez będzie dla tych, którzy nie są za bardzo adv, a lubią jeździć nie tylko po twardym? :) No i - do kiedy sa zapisy ;) |
Długo zastanawiałem się nad tym, czy napisać swoje przemyślenia odnośnie zlotu. Na tyle długo, ze ubiegł mnie Marek pisząc, ze nie jest to zlot "kupa mieci". Więc teraz to już nie wiem czy warto się rozpisywać :confused:Myślałem raczej, że będzie to zlot Orzepa a nie zlot im. Orzepa który, poza nazwą nie różni się niczym od innych zlotów....
W jaki sposób podróżował Daniel większość wie, ponieważ usilnie tutaj owa wizję wprowadzał w walkach z Ex'em.... więc może warto zrobić ten zlot w stylu Orzepa. Ciężkie enduro z kuframi i asfalt oraz sztury. Żeby przez te kilka dni móc popatrzeć w niebo i pomyśleć "patrz Orzep czego dokonales, jeździmy tak jak chciałeś, tak jak nas przekonywales, ze tak też jest fajnie." Oczywiście możemy mocno przejaskrawiać i zachaczac o groteske, pamiętając jaki był Orzepa i jakie prezentował podejście do życia. np. Konkurs w stylu: za pomocą kartonów oraz taśmy klejącej przymocuj jak najwięcej "kufrow" do swojego moto i przejedz 1km i jak najmniej zgub po drodze alb np za kilka lat gdy na kolejnym zlocie ktoś zapyta ~ ej, a po co rzucanie tym kardanem na jak największą odległość? ~jak to po co. Bo Orzep by się pewnie wkurzyl, a nikt tak się zajebiscie nie wkurwial jak Daniel... Nie znałem osobiście Orzepa, znałem Go tylko takiego, jakim dał się poznac tutaj, na forum poprzez wpisy. Być może mylę się w ocenie. Ale taki zlot bym widział. Tyle jeśli chodzi o mój uwagi. Pozdrawiam Ps. Drukowalem te wypociny na tel co nie jest łatwe, więc przepraszam za błędy jakie mogły się tu pojawić. |
ja się wybieram... jak znajdę jakieś kufry to je nawet specjalnie dokleję do moto.. ;)
|
myślę, że będę, oczywiście z kuframi :D
|
Allriders.pl też się pojawi jeśli plany nie ulegną zmianie.
|
a to kufry obowiązkowe będą. :mur:
|
A Ty w ogóle wiesz kim był Orzep i o co chodzi z kuframi??:mur::mur:
I dlaczego niektórzy hmm... być może w ramach "hołdu" zmarłemu przyjacielowi chcą owe kufry założyć, chociaż są ich przeciwnikami, jeśli chodzi o podróżowanie? I dlaczego akurat kufry? Ktoś napisał, że cokolwiek jest obowiązkowe? Albo, że masz mieć "żółte" moto, bo żółty GS, to też charakterystyczny znak Orzepa i swego czasu powód do nabijania się z Niego? Tak jak pisałem marzy mi się, żeby był to zlot Orzepa ale widzę, że dla niektórych to bez znaczenia, czy to zlot im. Orzepa czy kółko różańcowe pod wezwaniem Maryli Rodowicz. Zresztą nie ja organizuje zlot. Ja tylko wyraziłem swoją opinię co do tego, jak taki zlot bym widział i jak widać, niektórzy podłapali idee kufrów i tyle. Pozdrawiam :) |
Ja tez podlapalem te idee jako proponowany obowiazek.. ale nic nie wazne, ty to widzisz tak, inni widziec to beda inaczej... Jesli chialbys upamietnic Orzepa na swoj sposob w takim stylu jakim byc chcial to raczej tylko male grono rownoczczacych przyjaciol. Samo spotkanie, proba zgromaczenia sie ludzi pod jednym haslem jest bardzo fajna. Spotkanie bedzie mialo charakter interforumowy - to najwazniejsza moim zdaniem cecha wyrozniajaca, niepowtarzalna jak sam Orzep. I jesli mialaby ona przybrac postac grupowania sie na tych co znali osobiscie Orzepa, czy nie, czy jezdza z kuframi czy bez - stanie sie ona bez sensu.
|
Fizolof - za dużo filozofujesz. Pomysł jest świetny, luźne spotkanie namiotowe w formie ADV pod patronatem osoby preferującej "podobny styl" jak najbardziej na miejscu. Mam nadzieję być.
|
Kwestię naklejek chętnie wezmę na siebie. Robiłem na Tukan i wszystko ładnie się udało, teraz robię Puntkowi maratonowe.
Wszystko gratis, na oracaljet z laminatem. Nie wyblaknie przez jakieś 20 lat albo więcej. tomek@wobler.com.pl kom 605129300 |
o co tu się kłócić?? o kufry?? :P każdy przyjedzie jak chce, liczy się pamięć i to po co się tam będzie jechać... to, że nie będzie to typowy zlot "kupamięci" to oczywiste... to będzie zlot ludzi, których zjednoczył Orzep swoim gadkami :D
|
Garść info
Musimy przede wszystkim zmienić termin - na życzenie rodziny Daniela - bardzo wszyscy chcą przyjechać, jego żona, dzieci, brat (na Daniela moto prawdopdobnie). proponowany termin 10-12 października lub 15-17 października. Z wizytą rodzinki Daniela mamy plany, o których niedługo (będzie potrzebna pomoc)... Tylko dlatego, że zmiana terminu to zrobiło sie zamieszanie. Ale teraz będzie już szybciej... Miejsce, które mieliśmy pierwotnie upatrzone, niestety okazało się za małe. W drodze alternatywy Dominik zasugerował OW Morsko - super miejscówka... 100 miejsc w domkach zostało, ale w końcu są namioty :) Dacie radę w namiotach w październiku ? Z wielką pomocą Andrzeja z forum advrider powstała naklejka -logo zlotu - idzie już do druku z pomocą kolegi Tomka/acokurra (wspólpraca międzyforumowa już kwitnie).... Dajcie znać, czy się podoba ? http://i238.photobucket.com/albums/f...ps8490036c.jpg |
Wsie kolory sa super :)
|
Jeżeli ustali się termin na 10-12.10 to jestem.
Z kuframi, workami i różowym parasolem plażowym. :Thumbs_Up: |
Wątek organizacyjny i LISTA tu: http://africatwin.com.pl/showthread....548#post391548
Komentarze, wnioski, zażalenia zostawiamy tu :) |
podkleiłem temat na forum TA
|
Cytat:
|
W odpowiednim wątku uzupełniłm aktualne info - ceny, ilość miejsc, alternatwne noclegi dla jaśniepaństwa ;)
Śmiało - zapisujcie się. |
Uwaga - do info zlotowego dodałem adres alternatywnego, lepszego jakościowo ośrodka (1400 m od miejsca imprezy).
Uwaga - w każdym rodzaju noclegu trzeba mieć własny śpiwór !!! |
Będę z Wami z serdecznymi myślami mimo, że sam jestem daleko od Polski.
Czytam to forum od jakiegoś czasu, wiele spraw Orzeppe mi uświadomił i wyjaśnił, bo młody ze mnie leszczyk. Najserdeczniejsze pozdrowienia! Do zobaczenia regularnie od stycznia. |
OSIĄGNĘLIŚMY LIMIT MIEJSC STACJONARNYCH na WSZYSTKICH FORACH :( niestety... Proszę dopisywać się do miejsc na namioty lub samemu rezerwować miejsca w alternatywnej miejscówce: http://szkolenia-poraj.pl/id/84
Są też na miejscu większe namioty z podłogą drewnianą: łóżka rozkładane (kanadyjki), materace, wymagany własny śpiwór, podłoga drewniana 6 namiotów x 5 os. = 30 os. 3 namioty x 3 os. = 9 os. UWAGA ! Przypominam, że przed zlotem prowadzona jest zbiórka pieniążków na szlachetny cel - na upominki dla dzieci Daniela ! Chętnych proszę o kontakt na PW ! |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 15:04. |