![]() |
Jedziemy do Amerykanskiej Chatki -29 maj- 2 czerwiec
Wyjazd autami 4x4
jak i na motocyklach. Plan wyjazdu 1.Sroda Wieczor - spotkanie w Mielcu/Rzeszowie. Dojazd do granicy+ przekraczanie Nocleg-biwak gdzies za granica(Wierch Orowy) W razie zlej pogody nocleg w hotelu w Rozluczu(koszt ok 100Hr) 2.Czwartek-Piatek-Sobota Wzdluz Dniestru, a pozniej dolina Zawadki Jazda wzdluz gazociagu przejazd przez Czarna Repe- przelecz torunska-do Koloczawy oraz Polonina Kransa(a dla chetnych przelecz PRISLUP :)) wjazd na Swidowiec- I tutaj docieramy do naszego celu,czyli do AMERYKANSKIEJ CHATKI Jak czasu starczy i pogoda bedzie ok, to przez amerykanska chatke- Bliznica- zjazd az do Rachowa. Mozna tez wjechac na Pietrosa 2020 m w pasmie Czarnochory. Powrot przez Swidowiec do Ust chornej, Polonina Krasna w druga strone, przejazd asfaltem przez Mizgirie, do Slawska lub Wolovca Niedziela- powrot do Polski terenem-szutrami lub asfaltem 3. Niedziela. W godzinach popoludniowych powrot asfaltem lub szutrem na granice(ok 100km) Dla chetnych mozliwosc przedluzenia wyjazdu az do poniedzialku wieczor Dlugosc tras po Ukrainie ok 400 km Dla zostajacych do poniedzialku ok 500 km Termin 28 maj-2 czerwiec 2013 Wymagania co do aut - samochod terenowy z napedem na 4 kola i reduktorem - ogumienie- AT lub MT, minimum 7 mm bieznika - miejsca do zaczepienia liny z przodu-tylu samochodu - wyposazenie - lopata, lina, CB radio, - sprzet biwakowy Motocykli -opony kostki przod + tyl -sprawny naped Mirmil tel 794924162 mirmil1@interia.pl Dla osob chetnych do wyjazdu,a nieposiadajcych swojego 4x4 proponuje miejsce u siebie w terenowce - mozna sporobowac sil za kierownica nissana. Szczegoly najlepiej na maila. Motocykistom zapewniam przewoz bagazy w nissanie. |
prognoza pogody
http://www.yr.no/place/Ukraine/Other...ayon/long.html |
Ostrzyłem sobie zęby na ten week no i mam piątek w pracy.Mirmile wrzucisz fotki z wypadu mam nadzieje.
|
Pomysł wyjazdu w Alpy upadł... jest nadzieja, że się skuszę.
W związku z tym: szukam pilota, który mógłby zostać do poniedziałku lub nawet wtorku jeśli przewodnik da rade tak długo. Przewodnik i maszyna... ;) |
Neno... pijemy Twoje zdrowie a Mirmił wykrzykuje..." Dawaj dawaj, nie dumaj..." Świdowiec jest piękną górą _Mirmil mówi,ze to pasmo , Krasna zatrzyma Ci oddech... nie dumaj...
|
Cytat:
Półosie i piasty (bez łożysk ale to zdążę jeszcze kupić i wbić nowe) już mam załatwione na wypadek "awarii" ;) Psa też już namówiłem. Pilot... zacząłem poszukiwania na ostro ;) Idę się pakować ;P |
I znowu ta pogoda chce jakieś figle płatać!!
|
Co tam pogoda :-)))
Ciepłą strawę ugotujemy, Blotko z szybki zeskrobiemy, Namiot w chmurach rozbijemy I przestrzenią oddychniemy... Borys nie marudź ...Neno polewa i gania świnki w pomidorach :-))) |
Cytat:
|
|
Świnki świnkami ale jak będzie padało i temp 10 st to lipa trochę. Ale jeżeli ty Puszku pojedziesz na motórze to ja też jadę bez względu na waranku atmosferyczne :)
|
Było pierwszorzędnie!!!!
|
Napiszcie coś więcej może mi się uda następnym razem dorżnąć :-)
standard pozdro |
Co tu pisać...motocykliści sie pogubili a my do Hameryckiej Chatki dojechali
https://plus.google.com/photos/11826...88846723767313 |
Fajne, swojskie klimaty. Zdjęcia super :Thumbs_Up:(jak zwykle :))!
|
Pogubili??!! Ja ciebie bardzo proszę!!! Wszystko było dokładnie zaplanowane :)
|
Fajne foteczki .
|
żeby nie było że się ktoś zgubił :)
https://www.dropbox.com/sh/5144l75vhg6v6ke/xphuFKwpeI#/ |
Dobrze ,że Wam Rolek pokazał jak ze Sławska wjechać na czarna Repę bo byście tylko szyny widzieli... A tak przez chwile słonce i niebo było :D:D:D
|
Zdupcaj!!! :) Jak by nie Mirmił to byś nie był wiele lepszy :)
|
Wrzućcie proszę jakieś ślady GPS z pojeżdżawki! Albo chociaż waypointy lub cokolwiek aby się zorientować gdzie takie piękne błotka są!
Sam się wybieram na wakacje w te tereny i nie chciał bym nie trafić na takie piękne połoniny i wąwozy, proszę. |
Cytat:
|
Cytat:
zostala zrealizowana w 100% Jak wejdziesz w album Puszka, to po prawej stronie zdjec npojawia sie mapka z dokladna lokalizacja kazdego zdjecia, wiec mozna przesledzic trase krok za krokiem. i pisalem tez o sprawnym napedzie . Widze,ze nie wszyscy doczytali https://www.dropbox.com/sh/5144l75vh...f:P1050712.JPG https://photos-4.dropbox.com/t/0/AAB...?size=1280x960 |
Cytat:
|
zebatka jak nowa, co widac na zalaczonym zdjeciu :)
|
Pyskówki to nasza specjalność :)
|
Cytat:
A kto mi powie czy ten ptak na ostatniej fotce to bocian czarny, inaczej zwany hajstrą?? |
I tak do Chatki dojechaliśmy...
|
Puszek, super film.
Dzieki za wyjazd i za wyciaganie z blota:) Bylo super- doborowa ekipa, okolicznosci przyrody, jak i pogoda Krotki opis filmiku, dla dociekliwych 1;00-1:50 dojazd do osrodka ILZ od zachodu 1:50-3:30 wjazd na Czarna Repe 3:33- 5:20 to najlatwiejszy wjazd na polonine Krasna, od Kolochavy :) 5:20 -6:00 Krasna 6:00-6:17 zjazd z Krasnej do Ust Chornej 7:20 Amerykanska Chatka 8:08 Ulanska fantazja na poloninach |
Świetne! Ale klimaty!
|
Ale fajnie :drif:
Ten hilux z początku filmu cały czas z wami jeździł ? planujecie jeszcze gdzieś jechać w tym roku ? |
Hilux(plus dwanascie innych 4x4) quady i nasi afrykańscy motocyklisci(pogubili sie na torach:D) tylko przez chwile razem. Polaczyla nas dziura na trasie przez która dobre 2 godziny przeprawiała sie ta cala ekipa..Potem tylko na dwa autka, ale z nadzieją na spotkanie z Borysem i Makumba...Niestety , były anomalia GPS-owe - i do spotkania na noclegach nie doszło...:D
Na pewno jeszcze kilka razy w tym roku sie tam wybierzemy. |
Nissan to więcej na sznurku jechał niż o własnych siłach :)
|
Jak bdziecie znowy jechac to daj znac. Polade na 2oo i postaram sie nie zgubic ;)
|
Witam
Marek, na bank się zgubisz. Z przodu... . No nie wiem jak przemieszczając się w tym tempie zrobiliście ten odcinek w 2 dni. Teleportacja jaka czy co? Pozdr rr |
Cytat:
|
Fajnie,fajnie.MAŁO OFFU ! :D
Mirmil,Ty musisz poczytać temat o oponach na wschut ;) bo Ci ałto sie ślizga :haha2: |
Hehe... Puszku na torach zgubili? to myśmy się dzięki nim odnaleźli...
|
Ale jazda:dizzy:
To Puszka auto zarąbiste jest:bow: piękny wyjazd... pozdr. |
Cytat:
|
Cytat:
|
TY jedziesz daleko , daleko...Ale ja na pewno za dwa /trzy tygodnie tam pojadę... :-)))
|
Tylko się nie zgub :)
|
Nie ma obawy..wezmę Was za przewodników :-)))
|
Cytat:
PS. Rozglądam się za Dyskoteką. I-ek jest w Niemczech już mało, poza tym wszystkie cywilne. Już prawie, prawie kupowałem bajecznego Patrola, ale gość okazał się oszustem. |
Szukaj na landklinice, tam czasem cos się sprzedaje fajnego
|
albo jeepa szukaj, jepy dają rade :D ... fajny off :D
|
Panowie, odgrzeje - linki już nie działają, jest szansa na udostępnienie śladów z Waszego wyjazdu? Mój będzie za krótki na błądzenie, niestety.
Z góry dziękuję. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 18:22. |